Άρθρο Localit 17 Νοεμβρίου, 2017

Συλλυπητήριο Βαρθολομαίου σε Παυλόπουλο – Τσίπρα για τα θύματα των πλημμυρών

Τα συλλυπητήριά του για τα θύματα των καταστροφικών πλημμυρών και τη συμπάθεια και συμπαράστασή του προς τους πληγέντες της δυτικής Αττικής εξέφρασε με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και με τηλεγράφημά του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη για τα θύματα και τις καταστροφές από τα ακραία φαινόμενα, στη δυτική Αττική. Επίσης, ο κ.κ. Βαρθολομαίος, αναφέρεται στην κλιματική αλλαγή, εκφράζει την ανησυχία του για το μέλλον του πλανήτη, υπογραμμίζοντας ότι η καλή διαχείριση της κτίσης που δημιούργησε ο Θεός, αποβαίνει τελικά προς όφελος του επιστάτη αυτής, δηλαδή του ανθρώπου κάθε εποχής.

Στο τηλεγράφημά του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εκφράζει τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, δηλώνει ότι στέκεται στο πλευρό των πληγέντων και εύχεται να περάσει γρήγορα αυτή η δοκιμασία για την Ελλάδα και με τις συντονισμένες προσπάθειες της Πολιτείας να επουλωθούν οι πληγές.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 04 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φεστιβάλ Δήμου Αθηναίων 2025 – Η μεγαλύτερη γιορτή της πόλης, με περισσότερες από 200 εκδηλώσεις

Ο Δήμος Αθηναίων γιορτάζει και φέτος την Άνοιξη, με ένα μεγάλο φεστιβάλ, για έναν ολόκληρο…

Ενδιαφέρουν 04 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ημερίδα για την προσαρμογή της περιφέρειας Ηπείρου στην κλιματική αλλαγή

Η προσαρμογή της Περιφέρειας Ηπείρου στην κλιματική αλλαγή θα συζητηθεί σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί…

Ενδιαφέρουν 04 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην Καλαμαριά χτυπά η καρδιά του ερασιτεχνικού θεάτρου της Κεντρικής Μακεδονίας

Η 9η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θεατρικών Σχημάτων «Θυμέλη» στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» 7 έως 13 Απριλίου…