Άρθρο Localit 23 Οκτωβρίου, 2017

Στα Γιάννενα ξεκινά σήμερα το 5ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο

Ξεκινά σήμερα το μεσημέρι στα Γιάννινα το πέμπτο κατά σειρά περιφερειακό συνέδριο για την ανάπτυξη και την περιφερειακή ανασυγκρότηση, που συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Ηπείρου, το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και την  Enterprise Greece Invest and Trade.

Σκοπός του συνεδρίου η διερεύνηση των παραγωγικών δυνατοτήτων  και η προώθηση των ποιοτικών και αναπτυξιακών στόχων για την ανάπτυξη της Ηπείρου.

Μέσω της διαβούλευσης, όπως τονίζεται από τους διοργανωτές,  θα επιδιωχθεί η κατάρτιση ενός οδικού χάρτη ενεργειών που θα σηματοδοτεί τη μετάβαση από την εποχή της κρίσης στην εποχή της δίκαιης ανάπτυξης.

Τις  εργασίες θα ανοίξουν ο δήμαρχος Ιωαννιτών Θ. Μπέγκας και ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης ενώ θα μιλήσει η  υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη. Θα ακολουθήσει συνεδρία με θέμα «Επιχειρηματικότητα, επενδύσεις, περιφερειακή συνοχή και ψηφιακή σύγκλιση» και ομιλητές τον υπουργό Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου, τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππά, τον αν. υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτση και τον γγ Στρατηγικών Επενδύσεων Λ. Λαμπριανίδη.

Την ίδια ώρα θα γίνει παράλληλη συνεδρία με κεντρικό θέμα «ενέργεια, υποδομές, περιβάλλον και διαχείριση υδατικών πόρων». Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης, ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σ. Φάμελλος. Το κλείσιμο των εργασιών της πρώτης ημέρας θα κάνει στις 20.00 ο υπ. Οικονομικών Ευκ. Τσακαλώτος.

Αύριο, Τρίτη, οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν στις 10.00. Η πρώτη συνεδρία θα έχει ως θέμα την αγροτική ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση. Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ. Αποστόλου, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ι. Τσιρώνης, η υφυπουργός Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου και ο γγ Αγροτικής Ανάπτυξης Ν. Αντώνογλου. Η δεύτερη παράλληλη συνεδρία θα αφορά την παιδεία, την έρευνα και την οικονομία της γνώσης, με ομιλητές τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και τον αναπληρωτή του Κ. Φωτάκη.

Δύο θα είναι και οι απογευματινές συνεδρίες που θα διεξάγονται παράλληλα με ώρα έναρξης στις 14.00. Η πρώτη έχει θέμα την κοινωνική πολιτική, με ομιλητές την υπουργό Εργασίας Έφ. Αχτσιόγλου, την αναπληρώτρια υπουργό Ρ. Αντωνοπούλου και την επίσης αναπληρώτρια υπουργό Θ. Φωτίου.

Η δεύτερη παράλληλη συνεδρία έχει θέμα τις υποδομές και τις πολιτικές για την υγεία και ομιλητές θα είναι ο υπουργό Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής του Π. Πολάκης.

Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με την κεντρική ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρας, στις 19.30.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εργασιών του συνεδρίου.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεδρίαση ΔΣ ΚΕΔΕ : Τι αποφάσισε για τα οικονομικά των δήμων – Οι προτάσεις της ΚΕΔΕ για το νσχ της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης – Έκδοση τριών ψηφισμάτων
ΚΕΔΕ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεδρίαση ΔΣ ΚΕΔΕ

Τι αποφάσισε για τα οικονομικά των δήμων Οι προτάσεις της ΚΕΔΕ για το νσχ της…

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κλίμα: Ο πλανήτης κατέγραψε τη θερμότερη ημέρα στα παγκόσμια χρονικά την Κυριακή 21 Ιουλίου (Copernicus)

Η Κυριακή 21 Ιουλίου ήταν η πιο ζεστή μέρα που έχει καταγραφεί παγκοσμίως στα χρονικά,…