Άρθρο Localit 22 Οκτωβρίου, 2017

Πέντε πρώην πρόεδροι σε φιλανθρωπική συναυλία για τους πληγέντες των κυκλώνων

Σε μια σπάνια επίδειξη ενότητας, οι πέντε τελευταίοι πρόεδροι των ΗΠΑ εμφανίστηκαν ο ένας δίπλα στον άλλον πάνω σε μουσική σκηνή στο Τέξας χθες βράδυ για μια συναυλία που δόθηκε για τη συγκέντρωση χρημάτων υπέρ των θυμάτων των κυκλώνων που έπληξαν τη νότια πλευρά της χώρας και την Καραϊβική.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Τζορτζ Μπους, ο Μπιλ Κλίντον, ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος και ο Τζίμι Κάρτερ τραγούδησαν μαζί τον εθνικό ύμνο πριν καθίσουν στην πρώτη σειρά για να ακούσουν τη συναυλία με τίτλο “Από τα βάθη της καρδιάς: η έκκληση μια ενωμένης Αμερικής”.

Η συμμετοχή των πρώην προέδρων, τριών Δημοκρατικών και δύο Ρεπουμπλικανών, επέτρεψε τη συλλογή 31 και πλέον εκατομμυρίων από 80.000 δωρητές, ένα ποσό που θα δοθεί στους πληγέντες των πρόσφατων τυφώνων Χάβρεϊ, ‘Ιρμα και Μαρία, ανακοίνωσε η γραμματεία του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν παρέστη, αλλά είχε στείλει βιντεοσκοπημένο μήνυμα στο οποίο χαρακτήριζε την εκδήλωση “εξαιρετική” και “σπουδαία προσπάθεια”.

“Ως πρώην πρόεδροι, θέλαμε να βοηθήσουμε τους συμπατριώτες μας να αρχίσουν να ανακάμπτουν”, δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που προβλήθηκε στην έναρξη της συναυλίας, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από την πόλη Κόλετζ Στέισον του Τέξας.

“Οι άνθρωποι εδώ έχουν πληγωθεί, αλλά όπως είπε ένας Τεξανός: στο Τέξας υπάρχει περισσότερη αγάπη από νερό”, δήλωσε ο υιός Τζορτζ Μπους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε τροχιά επανεξέτασης ο Ν. 4830/21: Διάλογος ΚΕΔΕ-Νέμεσις

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Α’ Αντιπρόεδρος…

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Σε εφαρμογή η σύμβαση αναβάθμισης του Δημοτικού Ελικοδρομίου

Δήμαρχος Νισύρου: «Πρόκειται για μια επένδυση που εξυπηρετεί άμεσα το δημόσιο συμφέρον και την ποιότητα…

Ρεπορτάζ 05 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλλική Σκάλα Λαυρίου: Με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο η αποκατάσταση

Εξασφαλίστηκε Χρηματοδότηση για την αποκατάσταση της Γαλλικής Σκάλας Μεταλλείων Λαυρίου – Σημαντικό βήμα ανάδειξης της…