Άρθρο Localit 23 Αυγούστου, 2017

Την Παρασκευή η καταβολή ΚΕΑ Αυγούστου – Διορθώσεις λανθασμένων στοιχείων μέχρι 31/8

Την ερχόμενη Παρασκευή, 25 Αυγούστου, το πρωί θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των 266.407 δικαιούχων το ποσόν του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου έχει ήδη υπογράψει την σχετική απόφαση για τη μεταφορά πίστωσης ύψους 61,7 εκατ. ευρώ για την πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης μηνός Αυγούστου 2017, την ερχόμενη Παρασκευή.

Παράλληλα η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου καλεί μέχρι 31 Αυγούστου, όσους από τους αιτούντες Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης δεν έχουν λάβει χρήματα, λόγω λανθασμέων στοιχείων που οι ίδιοι έχουν καταχωρήσει είτε στον τραπεζικό τους λογαριασμό, είτε λόγω αναντιστοιχίας ΑΦΜ, να προχωρήσουν σε επικαιροποίηση των στοιχείων τους. Σε διαφορετική περίπτωση η αίτησή τους θα ανακληθεί. Θα έχουν βέβαια τη δυνατότητα να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση, ωστόσο δεν θα μπορούν να εισπράξουν αναδρομικά τα ποσά του ΚΕΑ.

Ειδικότερα, το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι οι πιθανοί λόγοι για τους οποίους δεν κατέστη δυνατή η πίστωση των ποσών σε δικαιούχους είναι:

  1. Μη επικαιροποίηση στοιχείων λογαριασμού. Σε αυτή την περίπτωση απαιτείται επιβεβαίωση των στοιχείων του λογαριασμού, μέσω προσκόμισης στην τράπεζα των απαραίτητων δικαιολογητικών – ανάλογα με την πολιτική κάθε τράπεζας.
  2. Ανενεργός λογαριασμός, πιθανότατα γιατί δεν έχει κινηθεί για αρκετό χρονικό διάστημα.
  3. Αναντιστοιχία ΑΦΜ και τραπεζικού λογαριασμού.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να μεριμνήσουν για τη διόρθωση του προβλήματος στον τραπεζικό λογαριασμό έως τις 31/8/2017, διαφορετικά η αίτησή τους θα ανακληθεί. Σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής νέας αίτησης, αλλά χάνεται το δικαίωμα αναδρομικής καταβολής.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλάτσι: Αγορά οικοπέδου από τον Δήμο για δημιουργία παιδικής χαράς

Αγοράστηκε από τον Δήμο Γαλατσίου, μετά από προσπάθειες πολλών ετών, το οικόπεδο στη συμβολή των…

Ρεπορτάζ 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Άρτα: Επεκτείνεται το πρόγραμμα τοποθέτησης Καφέ Κάδων στον Δήμο

Επεκτείνεται το πρόγραμμα τοποθέτησης Καφέ Κάδων (Βιοαποβλήτων) στον Δήμο Αρταίων. Η νέα επέκταση στις Κεραμάτες,…

Ρεπορτάζ 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δίκτυο ηλεκτρικών ποδηλάτων στον Δήμο Μυτιλήνης

Στην εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων, θα προχωρήσει ο Δήμος Μυτιλήνης, στο πλαίσιο ενίσχυσης…