Άρθρο Localit 18 Αυγούστου, 2017

Σε ύψιστη επιφυλακή η Ιταλία μετά την τρομοκρατική επίθεση στην Ισπανία

Μετά τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην Ισπανία, η επιφυλακή και τα μέτρα ασφαλείας είναι ύψιστα στην Ιταλία. Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το υπουργείο Εσωτερικών στη Ρώμης αποφάσισε την άμεση ενίσχυση των ελέγχων και της δραστηριότητας πρόληψης τυχόν τρομοκρατικών επιθέσεων.

Σήμερα συνεδριάζει υπό τον υπουργό Εσωτερικών, Μάρκο Μιννίτι, η Επιτροπή Στρατηγικής Ανάλυσης κατά της Τρομοκρατίας με τη συμμετοχή των επικεφαλής της αστυνομίας, των καραμπινιέρων και των μυστικών υπηρεσιών. Όπως διαρρέεται, από το υπουργείο Εσωτερικών, η επιφυλακή εδώ και αρκετές εβδομάδες βρίσκεται στο επίπεδο 2, το οποίο είναι και το αμέσως κατώτερο εκείνου που ενεργοποιείται σε περίπτωση εν εξελίξει τρομοκρατικών επιθέσεων.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικές αρχές της χώρας, όπως και οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες ανταλλάσσουν συνεχώς πληροφορίες με εκείνες της Ισπανίας και, όπως επιβάλλει ο σχετικός κανονισμός ασφαλείας, ενισχύθηκε η ένοπλη φύλαξη έξω από τα προξενεία, τα τουριστικά γραφεία και την πρεσβεία της Ισπανίας στην Ιταλία.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…

Εκτός Συνόρων 18 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ήρθη η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λος Άντζελες, η ηρεμία επέστρεψε στην πόλη

Η ηρεμία επέστρεψε χθες, Τρίτη, στο Λος Άντζελες, όπου η δήμαρχος Κάρεν Μπας αποφάσισε να…