Άρθρο Localit 24 Ιουλίου, 2017

Μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου η ένταξη των Κοιν.Σ.Επ. στο νέο νόμο 4430/2016

Παρατείνεται εκ νέου μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου η προθεσμία για τη διαδικασία μετάβασης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.), στο Γενικό Μητρώο Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, (που έληξε 30 Ιουνίου), με τροπολογία προσθήκη του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ.

Όπως σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση:

Με την περίπτωση α’ της παραγράφου 2 του άρθρου 35 του ν. 4430/2016  (Α’205), όπως η παράγραφος 2 έχει τροποποιηθεί στο σύνολο της με το άρθρο 17 του ν.  4447/2016 (Α1 241), προβλέφθηκε η μετατροπή των υφισταμένων κατά την έναρξη ισχύος του ν. 4430/2016  Κοιν.Σ.Επ. Ένταξης σε Κοιν.Σ.Επ. Ένταξης Ευάλωτων Ομάδων ή σε Κοιν.Σ.Επ. Ένταξης Ειδικών Ομάδων, καθώς και των Κοιν.Σ.Επ. Συλλογικού και Παραγωγικού Σκοπού και των Κοιν.Σ.Επ. Κοινωνικής φροντίδας σε Κοιν.Σ.Επ. Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας ή σε Συνεταιρισμό Εργαζομένων. Τέθηκε δε ως καταληκτική ημερομηνία για την αντίστοιχη τροποποίηση του καταστατικού τους και την υποβολή σχετικής αίτησης προς το «Τμήμα Μητρώου» η 30.06.2017. Ωστόσο, σύμφωνα με την Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (ΕιδΓρ ΚΑλΟ) του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΥΠΕΚΑΑ), ο χρόνος που νομοθετικά προβλέφθηκε δεν αποδεικνύεται αρκετός για το σύνολο των συνεταιριστικών επιχειρήσεων, με κίνδυνο όσες εξ αυτών δεν προλάβουν τα άνω να διαγραφούν αυτοδίκαια. Για το λόγο αυτό, προτείνεται η παράταση της προβλεφθείσας προθεσμίας ως και την 31.10.2017.

Αναλυτικά η τροπολογία

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Σχολικά βοηθήματα για Γυμνάσιο – Λύκειο συγκεντρώνει ο Δήμος

Σχολικά βοηθήματα για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου συγκεντρώνει ο Δήμος Τρικκαίων. Στο πλαίσιο…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κόνιτσα: Έκκληση για περιορισμό κατανάλωσης νερού από την Υπηρεσία Ύδρευσης

Να χρησιμοποιούν το νερό κατά προτεραιότητα για οικιακή χρήση και όχι για άλλες ανάγκες, (πότισμα,…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δ. Ωραιοκάστρου: Συνεχίζεται το πρόγραμμα του «RemoteCare» για δωρεάν εξετάσεις από1 έως 31/7

Συνεχίζεται από τον Δήμο Ωραιοκάστρου το πρόγραμμα επισκέψεων του «RemoteCare», του οχήματος μεταφοράς ιατρικού προσωπικού…