Άρθρο Localit 04 Ιουνίου, 2017

Ιταλία:Σχεδόν 1.400 τραυματίες στο Τορίνο,από υποχώρηση κιγκλιδώματος σε κεντρική πλατεία σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica

Χίλιοι τετρακόσιοι είναι οι τραυματίες μετά τις χθεσινές σκηνές πανικού στην κεντρική πλατεία Σαν Κάρλο του Τορίνο, όπως γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα La Repubblica.

Στη μεγάλη πλειοψηφία πρόκειται ευτυχώς για μικροτραυματισμούς, αλλά οκτώ άτομα είναι σε σοβαρή κατάσταση. Ανάμεσά τους και ένα παιδί 7 ετών, το οποίο εισήχθη στην εντατική μονάδα θεραπείας. Οι γιατροί, πάντως, δηλώνουν ότι η ζωή του δεν κινδυνεύει.

Σε ό,τι αφορά την αιτία του ποδοπατήματος εκατοντάδων ανθρώπων στο κέντρο του Τορίνο, επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής οι αρχικές πληροφορίες: ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ο ποδοσφαιρικός αγώνας Γιουβέντους – Ρεάλ Μαδρίτης και περίπου 30.000 άτομα τον παρακολουθούσαν σε γιγαντοθόνη, πρώτα έσκασε μια κροτίδα, και αμέσως μετά υποχώρησε κιγκλίδωμα, στην μέση της πλατείας.

Ο μεγάλος θόρυβος έκανε πολλούς φιλάθλους να σκεφθούν ότι θα μπορούσε να πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση και πάρα πολλοί άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν προς τους γύρω δρόμους, σπρώχνοντας όποιον ήταν κοντά τους. Η συντριπτική πλειοψηφία των τραυματισμών προκλήθηκε από τα μπουκάλια μπίρας που είχαν πωληθεί λίγο πριν αρχίσει ο αγώνας. Έσπασαν και ο κόσμος δεν έβρισκε λίγο χώρο για να περπατήσει ώστε να βγει από την πλατεία.

Σύμφωνα, τέλος, με αυτόπτη μάρτυρα, ο νέος ο οποίος έριξε την κροτίδα είπε δυνατά, δήθεν για να αστειευτεί, ότι πρόκειται για βόμβα, σπέρνοντας τον πανικό. Τα ασθενοφόρα όλης της πόλης προσέφεραν άμεση ιατρική φροντίδα στους τραυματίες και μέρος των οπαδών που είχαν τραυματισθεί, μεταφέρθηκαν και σε νοσοκομειακά συγκροτήματα που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Τορίνο.

Πηγή: ΑΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ρεπορτάζ 15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών απέκτησε μια νέα, σύγχρονη δομή υγείας, με την ολοκλήρωση και…

Εκτός Συνόρων 09 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας τίμησε την Παιδική-Νεανική Χορωδία «Άγ. Σπυρίδων»

Την Παιδική-Νεανική Χορωδία «Άγ. Σπυρίδων» τίμησε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, αναγνωρίζοντας τη…