Άρθρο Localit 04 Μαΐου, 2017

Ολ. Γεροβασίλη: Τρεις στόχοι για αλλαγές στο Δημόσιο έως τέλος του έτους

Τρεις βασικούς στόχους των αλλαγών στο Δημόσιο περιέγραψε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στον Σκάι.

Όπως είπε στόχος  είναι στόχος είναι η ψηφιακή διασύνδεση του Δημοσίου, η ενδυνάμωση των ψηφιακών δεξιοτήτων του προσωπικού και η αξιοκρατική αξιολόγηση προϊσταμένων και υπαλλήλων, καθώς και η υλοποίηση του νέου συστήματος κινητικότητας, προκειμένου να γίνει μια ορθολογική ανακατανομή του υπάρχοντος προσωπικού, καταργώντας τη γραφειοκρατία των μετατάξεων. Συμπλήρωσε δε ότι έως το τέλος του έτους θα έχουν καταργηθεί τέσσερα εκατομμύρια έγγραφα στο πλαίσιο των αποφάσεων για μείωση της γραφειοκρατίας.

και υπογράμμισε πως στόχος είναι η ψηφιακή διασύνδεση του Δημοσίου, η ενδυνάμωση των ψηφιακών δεξιοτήτων του προσωπικού και η αξιοκρατική αξιολόγηση προϊσταμένων και υπαλλήλων, καθώς και η υλοποίηση του νέου συστήματος κινητικότητας, προκειμένου να γίνει μια ορθολογική ανακατανομή του υπάρχοντος προσωπικού, καταργώντας τη γραφειοκρατία των μετατάξεων.

Ειδικότερα αναφέρθηκε σε δύο τομείς δράσης. Ο πρώτος τομέας αφορά στο εσωτερικό της Δημόσιας Διοίκησης (αξιολόγηση, αξιοκρατία, κρίση προϊσταμένων και διευθυντών, επιλογή διοικητικών γραμματέων), ο οποίος θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ο δεύτερος τομέας αφορά στη δράση «καταργώ τη γραφειοκρατία, μειώνω το κόστος του Ελληνικού Δημοσίου μέσω αυτής», όπως είπε χαρακτηριστικά, αναφέροντας παράλληλα ότι ήδη «τρέχουν διαγωνισμοί για την ψηφιοποίηση έγχαρτων διαδικασιών του Δημοσίου, με στόχο έως το τέλος του 2017 να έχουν καταργηθεί τέσσερα εκατομμύρια έγγραφα το χρόνο, με παράλληλη εκπαίδευση- ανάπτυξη δεξιοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατερίνη: Την προσοχή των πολιτών για απόπειρα απάτης εφιστά ο Δήμος

Ο Δήμος Κατερίνης γνωστοποιεί, ότι τις τελευταίες ημέρες γίνεται προσπάθεια από επιτήδειους για απόσπαση χρηματικών…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χανιά: Αναβιώνει για 3η χρονιά η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου

Το μουσικοχορευτικό δρώμενο της Παραδοσιακής Στράτας του Δήμου Χανίων αναβιώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά και…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έτοιμη η μελέτη για το rebranding της Ρόδου από τον Δήμο

Στον στρατηγικό επαναπροσδιορισμό του brand name της Ρόδου, προχωρά η νέα δημοτική αρχή με σκοπό…