Άρθρο Localit 30 Απριλίου, 2017

ΠΜΟ:Το φαινόμενο Ελ Νίνιο πιθανότατα θα εκδηλωθεί ξανά φέτος

Το φαινόμενο Ελ Νίνιο, το οποίο συνδέεται με ξηρασίες και πλημμύρες, υπάρχουν πιθανότητες που κυμαίνονται μεταξύ του 50 και του 60% να εκδηλωθεί ξανά φέτος, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών αυτή την εβδομάδα, αναθεωρώντας την εκτίμηση που είχε κάνει πριν από δύο μήνες.

«Οι θερμοκρασίες στην επιφάνεια της θάλασσας στον απώτερο ανατολικό Ειρηνικό Ωκεανό αυξήθηκαν στους 2,0° Κελσίου κατά μέσον όρο κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου, προκαλώντας πολύ σφοδρές βροχοπτώσεις και εκτροπή των αληγών ανέμων από τα Νησιά Γκαλαπάγκος προς τις ακτές του Ισημερινού και του Περού», ανέφερε ο ΠΜΟ σε μια ανακοίνωσή του.

Η τελευταία φορά που εκδηλώθηκε το φαινόμενο Ελ Νίνιο ήταν το 2015-2016. Το φαινόμενο έχει συνδεθεί από τους επιστήμονες με την επιδείνωση των ξηρασιών στο Κέρας της Αφρικής, τη λεύκανση των κοραλλιογενών υφάλων, αλλά και την εξάπλωση του ιού Ζίκα, που μεταδίδεται από τα κουνούπια, στη Λατινική Αμερική πριν από δύο χρόνια, υπενθυμίζει ο ΠΜΟ.

Η εκπρόσωπος του ΠΜΟ Κλέαρ Νούλες δήλωσε ότι είναι δύσκολο να προβλεφθεί πόσο σοβαρές θα είναι οι επιπτώσεις του Ελ Νίνιο φέτος.

Ο οργανισμός υπενθύμισε πως οι προβλέψεις που γίνονται πριν από τον Μάιο και τον Ιούνιο κατά κανόνα έχουν μικρότερο βαθμό αξιοπιστίας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 01 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έντονη καταιγίδα στα Χανιά -Ήχησε το 112 στην Κρήτη

Με ραγδαία χαρακτηριστικά έφτασε στην Κρήτη τα ξημερώματα η καταιγίδα που “σφυροκοπάει” τη χώρα, ενώ…

Ρεπορτάζ 01 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κλειστά σήμερα τα σχολεία σε Ρόδο και Κω

Κλειστά παραμένουν σήμερα λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στα σχολεία σε Ρόδο και Κω. Σύμφωνα με…

Ρεπορτάζ 01 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κακοκαιρία στις Κυκλάδες – Προβλήματα στο οδικό δίκτυο Πάρου Μυκόνου και Σύρου

Συνεχίζονται μέχρι τις μεσημβρινές ώρες τα έντονα καιρικά φαινόμενα στις Κυκλάδες με ισχυρές βροχές και…