Άρθρο Localit 22 Μαρτίου, 2017

Κατατέθηκαν στο ΥΠΕΣ οι προτάσεις για λειτουργία των Δημοτικών ΜΜΕ

Τις θέσεις και τις προτάσεις των Δημοτικών ΜΜΕ για το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, ανάπτυξε αντιπροσωπεία δημοτικών ραδιοσταθμών στον ειδικό σύμβουλο του υπουργού Εσωτερικών και εκ των συντακτών του νομοσχεδίου, Σέργιο Σερμπέτη.

Η αντιπροσωπεία των δημοτικών ΜΜΕ, ενημέρωσαν για την δημιουργία της Ένωσης των Δημοτικών ΜΜΕ με το συνέδριο του Ιουλίου της Τρίπολης.

Μεταξύ των προτάσεων που κατέθεσαν είναι οι εξής:

Να συνεχιστεί η λειτουργία των δημοτικών σταθμών ως δημοτικές επιχειρήσεις ειδικού σκοπού, και η απρόσκοπτη επιχορήγησή τους.

Να ενταχθεί στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο η πρόταση που κατέθεσε η Δημοτική Ραδιοτηλεόραση Θεσσαλονίκης, με την οποία προωθείται η δυνατότητα διαδημοτικής λειτουργία τους, με την συμμετοχή και συνεργασία περισσότερων δήμων στις δημοτικές επιχειρήσεις ειδικού σκοπού ΜΜΕ.

Να προβλεφθεί ενιαίο καθεστώς λειτουργίας όλων των δημοτικών ΜΜΕ και να τεθεί τέλος στη δαιδαλώδη νομοθεσία που διέπει την λειτουργία των δημοτικών ΜΜΕ που προκαλεί σύγχυση, καθώς και προβλήματα στη χρηματοδότησή τους.

Να αρθεί η πλήρης απαγόρευση των προσλήψεων σε επιχειρήσεις ειδικού σκοπού ραδιοφωνίας τηλεόρασης και να ισχύει ό,τι στις υπόλοιπες δημοτικές επιχειρήσεις.

Να επιτραπεί στους δήμους που διαπιστώνουν ότι διαθέτουν πλεονάζον προσωπικό στα δημοτικά ραδιόφωνα που έχουν στην κατοχή τους, να μπορούν να μεταφέρουν το εν λόγω προσωπικό σε υπηρεσίες του κεντρικού Δήμου.

Από την πλευρά του ο ειδικός σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών Σέργιος Σερμπέτης υποσχέθηκε ότι θα ληφθούν σοβαρά υπόψη στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ιωάννινα: Εργασίες επισκευής και συντήρησης 40 σχολικών συγκροτημάτων

Σε πλήρη  εξέλιξη βρίσκονται  εργασίες συντήρησης σχολικών κτιρίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ιωαννιτών,…

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ανάπλαση του πάρκου «Ειρήνης» στο Ρέντη, στο επίκεντρο μελέτης μεταπτυχιακών φοιτητών Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η ανάπλαση του πάρκου «Ειρήνης» και ο στρατηγικός σχεδιασμός των χώρων πρασίνου που βρίσκονται στο…

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαρωτικές αλλαγές στη Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας

Σε αλλαγή του συνόλου της διοίκησης της Δημοτικής Αστυνομίας και των Δημοτικών Αστυνομικών τμημάτων προχώρησε…