Άρθρο Localit 16 Μαρτίου, 2017

Αύριο η ημερίδα ΕΕΤΑΑ-ΜΟΔ για το πρόγραμμα ανάπτυξης μικρών νησιών

Ενημερωτική Ημερίδα  με θέμα : «Πρόγραμμα Υποστήριξης Μικρών Νησιών για το σχεδιασμό, την εκπόνηση μελετών, την ωρίμανση και την υλοποίηση έργων», πραγματοποιείται αύριο και ώρα 10 π.μ., στα γραφεία της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), (Μυλλέρου 73-77, Μεταξουργείο).

Η Ημερίδα συνδιοργανώνεται από την ΕΕΤΑΑ και τη ΜΟΔ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ανέλαβαν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν, σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής,  ένα Ειδικό Πρόγραμμα Δράσης για την ενίσχυση των μικρών νησιωτικών δήμων.

Στόχος των προτεινόμενων δράσεων αποτελεί η υποστήριξη των μικρών νησιωτικών δήμων, οι οποίοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν  μόνοι τους, σε ζητήματα όπως, η εκπόνηση των αναγκαίων μελετών, η ωρίμανση των έργων, η προετοιμασία φακέλου υποβολής προτάσεων, η υλοποίηση και η επίβλεψη των έργων, κυρίως λόγω ανεπαρκούς στελέχωσης και έλλειψης κατάλληλης τεχνικής υπηρεσίας.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν, μεταξύ των άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών Π.  Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτσης, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ν.  Σαντορινιός και εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ.

Στην ημερίδα έχουν προσκληθεί δήμαρχοι μικρών νησιωτικών δήμων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cyclone Project: Δήμος Θηβαίων, Υπουργείο Μεταφορών και Ίδρυμα Λασκαρίδη σε κοινή δράση καθαρισμού

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Κοινωφελές Ίδρυμα…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Plastic Free Greece»: Τριήμερες δράσεις καθαρισμού στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα υποδέχεται για δεύτερη χρονιά την εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Plastic Free Greece», η οποία…

Ρεπορτάζ 08 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ. Άννας- Σε εξέλιξη οι αυτοψίες μετά τον σεισμό

Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας μετά τις σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Εύβοια,…