Άρθρο Localit 14 Μαρτίου, 2017

Οι δομικές μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο στη συνάντηση της Ολ. Γεροβασίλη με τον Λουίζ Ντε Μέλο του ΟΟΣΑ

Οι δομικές μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα με άξονα την ψηφιακή διακυβέρνηση βρέθηκαν τη Δευτέρα, στο επίκεντρο της συνάντησης της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, με τον Λουίζ Ντε Μέλο, αναπληρωτή διευθυντή της Διεύθυνσης Δημόσιας Διακυβέρνησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης του ΟΟΣΑ. 

Σύμφωνα με το υπουργείο βασικό αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συνεργασία υπουργείου και ΟΟΣΑ στη κατεύθυνση της ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού του δημόσιου τομέα με άξονες τις ψηφιακές δεξιότητες και την ψηφιακή ηγεσία. 

Υπήρξε ταύτιση απόψεων στο ότι η ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης θα πρέπει να βασίζεται στις αρχές της χρηστής διακυβέρνησης κατά το πρότυπο της ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς, ενώ συμφωνήθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας μέσα από την από κοινού διαμόρφωση ενός σχεδίου δράσης.

Η εφαρμογή δομικών μεταρρυθμίσεων στον δημόσιο τομέα με άξονα την ψηφιακή διακυβέρνηση θα επιταχυνθεί και θα εφαρμοστεί με ενσωμάτωση των καλών, διεθνών πρακτικών, προκειμένου το Δημόσιο να αποτελέσει εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής της κυβέρνησης για την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση, αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Η κ. Γεροβασίλη αποδέχθηκε την πρόσκληση του κ. Ντε Μέλο να συμμετάσχει στην επίσημη, ετήσια συνάντηση εργασίας του ΟΟΣΑ, τον ερχόμενο Απρίλιο, για τον ρόλο του ανθρώπινου δυναμικού στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και της καινοτομίας στον δημόσιο τομέα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με την Υφυπουργό Εργασίας Άννα Ευθυμίου

Θέματα υποδομών, χρηματοδότησης και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο τραπέζι της συνάντησης  Ο…

Ρεπορτάζ 11 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Ενεργειακές αναβαθμίσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ στην Ακρινή

Σε σημαντικές ενεργειακές παρεμβάσεις στην κοινότητα της Ακρινής προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, υλοποιώντας έργα συνολικού…

Ρεπορτάζ 05 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Παπαναστασίου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το πρόγραμμα «Όλοι Digital»

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργος Παπαναστασίου απηύθυνε χαιρετισμό στην…