Άρθρο Localit 15 Φεβρουαρίου, 2017

Ποινική δίωξη κατά του Αχιλλέα Μπέου για αντιποίηση τίτλου

Ποινική δίωξη για αντιποίηση τίτλου κατά του Αχιλλέα Μπέου άσκησε ο εισαγγελέας Βόλου, ο οποίος,  παρά την απόφαση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας, που πριν από 14 τον έθεσε σε αργία, έπειτα από την παραπομπή του σε δίκη για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, εμφανίζεται  να ασκεί καθήκοντα δημάρχου της πόλης.

Η δίωξη ασκήθηκε λίγες μέρες μετά και την απορριπτική απόφαση του ΣτΕ επί της προσφυγής Μπέου κατά της απόφασης που τον έθεσε σε αργία. Το Μάρτιο του 2016, ο δημοτικός σύμβουλος Ιάσων Αποστολάκης και άλλοι της αντιπολίτευσης κατέθεσαν στον εισαγγελέα μηνυτήρια αναφορά, στην οποία επικαλούνται δεκάδες περιστατικά, δημοσιεύματα, αλλά και δηλώσεις του ίδιου του Αχ. Μπέου, που δηλώνει πως συνεχίζει να διοικεί ο ίδιος τον δήμο, με τον Α. Θεοδώρου, που ο ίδιος υπέδειξε ως αντικαταστάτη του, να βάζει απλά την υπογραφή.

«Συνεχίζει να ασκεί αρμοδιότητες δημάρχου, χρησιμοποιώντας ουσιαστικά τον κ. Θεοδώρου ως “αχυράνθρωπο”, καταλύοντας κάθε έννοια νομιμότητας με την καταπάτηση της κείμενης νομοθεσίας», αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά, η οποία στρεφόταν επίσης κατά του Α. Θεοδώρου, αλλά και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Γ. Μουλά.

Όπως είπε στο «Έθνος» ο κ. Αποστολάκης, έπειτα και από την άσκηση δίωξης, που στρέφεται αποκλειστικά κατά του Αχ. Μπέου, τα μέλη της παράταξής του, «Μαζί για το Βόλο», προτίθενται να προσφύγουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ζητώντας να ληφθούν πειθαρχικά μέτρα κατά των Α. Θεοδώρου και Γ. Μουλά, με το αιτιολογικό ότι ανέχονται την αντιποίηση της δημοτικής υπηρεσίας και συμπράττουν στον ευτελισμό του θεσμού.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας στη Χαλκίδα

«Οι λύσεις για τη Στερεά Ελλάδα περνούν μόνο μέσα από την κατασκευή δύο ΜΕΑ στη…

Ρεπορτάζ 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Ψηφιακή πλατφόρμα για την κατάθεση σχολίων από τους πολίτες για τα Τοπικά και Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια

Ενεργοποιείται για το κοινό από σήμερα Τρίτη 16 Ιουλίου, η ψηφιακή «Πλατφόρμα Συμμετοχής» για την…

Ρεπορτάζ 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάτα: Ανέλαβαν υπηρεσία επιπλέον 26 εποχικοί εργάτες πυροπροστασίας

Υπηρεσία ανέλαβαν σήμερα Τρίτη 16 Ιουλίου 2024, επιπλέον, 26 εργάτες πυροπροστασίας στο Δήμο Καλαμάτας. Έλαβαν…