Άρθρο Localit 07 Φεβρουαρίου, 2017

Να συνεχίσουν να δέχονται πρόσφυγες οι ΗΠΑ, θα ζητήσει ο Δ. Αβραμόπουλος από τον Τζ. Κέλι

Ο ανώτατος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μετανάστευση θα πει στον νέο υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Κέλι, με τον οποίο θα συναντηθεί αύριο Τετάρτη στην Ουάσινγκτον, πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να κλείσουν τις πόρτες τους στους πρόσφυγες.

Ο Επίτροπος της ΕΕ για τη Μετανάστευση Δημήτρης Αβραμόπουλος θα είναι ο πρώτος υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Βρυξελλών που θα επισκεφθεί την Ουάσινγκτον αφότου ο Τραμπ ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου.

“Η επανεγκατάσταση των προσφύγων είναι συνολική ευθύνη και δεν μπορούν να την επωμίζονται μόνο μια χούφτα χώρες”, δήλωσε ο Αβραμόπουλος στο πρακτορείο Ρόιτερς την παραμονή των συνομιλιών του με τον Κέλι.

“Τα έθνη με μεγάλη εμπειρία σε αυτόν τον τομέα, που έχουν δεχθεί εκατομμύρια μετανάστες και πρόσφυγες, ελπίζω ότι θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν τον υπεύθυνο ηγετικό τους ρόλο”, ανέφερε, σε σχόλια που περιέχονται σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απέστειλε προς το πρακτορείο.

Οι Αβραμόπουλος και Κέλι θα συζητήσουν επίσης θέματα ασφάλειας κατά την πρώτη απευθείας συνάντησή τους.

“Η δημοκρατία, η ισότητα, το κράτος δικαίου – όλα αυτά είναι αξίες που μοιραζόμαστε με τις ΗΠΑ. Βέβαια το ότι είμαστε ανοιχτοί δεν πρέπει να είναι σε βάρος της ασφάλειάς μας – αλλά ούτε και η ασφάλειά μας θα πρέπει ποτέ να είναι σε βάρος των θεμελιωδών αξιών μας της δεκτικότητας και της ανεκτικότητας”, είπε ο Αβραμόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ρεπορτάζ 15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών απέκτησε μια νέα, σύγχρονη δομή υγείας, με την ολοκλήρωση και…

Εκτός Συνόρων 09 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας τίμησε την Παιδική-Νεανική Χορωδία «Άγ. Σπυρίδων»

Την Παιδική-Νεανική Χορωδία «Άγ. Σπυρίδων» τίμησε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, αναγνωρίζοντας τη…