Άρθρο Localit 31 Ιανουαρίου, 2017

Αξιολόγηση συνθηκών διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών από τη Διεθνή Αμνηστία

Καθώς ο δριμύς χειμώνας συνεχίζεται στη Nότια Ευρώπη, ομάδα ερευνητών της Διεθνούς Αμνηστίας θα βρίσκεται στην Ελλάδα έως τις 8 Φεβρουαρίου, ώστε να αξιολογήσει τις συνθήκες διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι είναι εγκλωβισμένοι στην ηπειρωτική χώρα και τα νησιά.

«Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί στα ελληνικά νησιά ή παραμένουν παγιδευμένοι στην ηπειρωτική χώρα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το έντονο κρύο εξαιτίας της τραγικής έλλειψης κατάλληλων υποδομών», αναφέρει η Μόνικα Κόστα, ερευνήτρια της Διεθνούς Αμνηστίας για θέματα Μετανάστευσης σε σχετική ανακοίνωση.

«Αυτή η απάνθρωπη κατάσταση αποτελεί άμεση συνέπεια της πίεσης που έχουν ασκήσει η ΕΕ και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για το σφράγισμα του βαλκανικού διαδρόμου, χωρίς να εκπληρώνουν τις δεσμεύσεις τους ως προς τη μετεγκατάσταση. Απορρέει επιπλέον από τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας η οποία παγιδεύει τους αιτούντες άσυλο στα ελληνικά νησιά με σκοπό να παραμείνουν επιλέξιμοι για να επιστραφούν στην Τουρκία», προσθέτει η κ. Κόστα.

Συγκεκριμένα, από την 1η έως τις 8 Φεβρουαρίου 2017, η ομάδα ερευνητών της Διεθνούς Αμνηστίας θα επισκεφθεί τους προσφυγικούς καταυλισμούς που λειτουργούν στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη και στη Λέσβο.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cyclone Project: Δήμος Θηβαίων, Υπουργείο Μεταφορών και Ίδρυμα Λασκαρίδη σε κοινή δράση καθαρισμού

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Κοινωφελές Ίδρυμα…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Plastic Free Greece»: Τριήμερες δράσεις καθαρισμού στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα υποδέχεται για δεύτερη χρονιά την εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Plastic Free Greece», η οποία…

Ρεπορτάζ 08 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ. Άννας- Σε εξέλιξη οι αυτοψίες μετά τον σεισμό

Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας μετά τις σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Εύβοια,…