Άρθρο Localit 28 Δεκεμβρίου, 2016

Ρύθμιση για νόμιμη ανανέωση των 24μηνων συμβάσεων εργαζομένων στην καθαριότητα ζητά η ΚΕΔΕ

καθαριότητα

Τη ρύθμιση του θέματος της ανανέωσης  των 24μηνων συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα,  ζητά με ανοικτή επιστολή ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, ο οποίος σημειώνει ότι «ως δήμοι έχουμε την πρόθεση» και ζητά «να μας απαντήσει η Κυβέρνηση υπεύθυνα και με σαφήνεια πώς ρυθμίζει τη νομιμότητα ανανέωσης των συμβάσεων και πληρωμής των εργαζομένων».

«Ως Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού αναμένουμε μια ξεκάθαρη απάντηση από τους αρμόδιους Υπουργούς σχετικά με το ζήτημα της ανανέωσης των 24μηνων συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα» σημειώνει ο κ. Πατούλης στην επιστολή που ακολουθεί:

Οι δήμοι της χώρας έχουμε τη πρόθεση να προβούμε στην ανανέωση των 24μηνων συμβάσεων, ωστόσο περιμένουμε έστω και λίγα 24ωρα πριν την εκπνοή του 2016 να μας απαντήσει η Κυβέρνηση υπεύθυνα και με σαφήνεια πώς θα ρυθμίσει τη νομιμότητα της ανανέωσης των συμβάσεων και της πληρωμής των εργαζομένων.

Παρά τη ρύθμιση Βερναρδάκη τον περασμένο Οκτώβριο, τη τροπολογία που κατέθεσε πριν μερικές ημέρες η διάδοχός του κ. Όλγα Γεροβασίλη και την εγκύκλιο (41488) του Υπουργού Πάνου Σκουρλέτη, εξακολουθεί να μην είναι σαφές και ξεκάθαρο πώς μπορεί να γίνει η ανανέωση των συμβάσεων και η απρόσκοπτη εξόφληση των εργαζομένων.

Τις τελευταίες ημέρες η ΚΕΔΕ δέχεται σωρεία ερωτημάτων από συναδέλφους που, έχουν μεν τη διάθεση και τη πρόθεση να ανανεώσουν τις συμβάσεις, ωστόσο δεν καλύπτονται από τα αρμόδια υπουργεία τα οποία δεν έχουν δώσει ξεκάθαρες και σαφείς οδηγίες για τον τρόπο που μπορούν να ανανεωθούν.

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν την εκπνοή του 2016, ζητούμε επιτακτικά τα αρμόδια Υπουργεία, να μας πουν ποια είναι η απάντηση της κυβέρνησης απέναντι στην άρνηση των Επιτρόπων, οι οποίοι βασιζόμενοι σε μια συγκεκριμένη νομολογία, αρνούνται να υπογράψουν τα εντάλματα πληρωμής των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Ποιος θα αποφανθεί τελικά ως προς το ζήτημα τις συνταγματικότητας των σχετικών διατάξεων που επικαλείται η κυβέρνηση προκειμένου να ρυθμιστεί το θέμα;

Αναμένουμε άμεσα μια δημόσια υπεύθυνη δήλωση από τους αρμόδιους Υπουργούς.

Με αίσθημα ευθύνης θα πρέπει να μας πουν, πώς θα εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών μας και με ποιο τρόπο δεν θα παραμείνουν οι εργαζόμενοι όμηροι των κυβερνητικών χειρισμών.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυστύχημα στο λούνα παρκ: Έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών υπαλλήλων

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών…

Ρεπορτάζ 04 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δίκη για το Μάτι: Κανένα ελαφρυντικό στους ενόχους για την τραγωδία

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισαν οι δικαστές στους δέκα ενόχους για την υπόθεση της πυρκαγιάς στο…

Ρεπορτάζ 04 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκδήλωση του Ινστιτούτου για τη Σοσιαλδημοκρατία –InSocial για το παραλιακό μέτωπο της Αττικής

«Ναι στην Ανάπτυξη – Όχι στην υποβάθμιση και αλλοίωση του παράκτιου τοπίου». Αυτό ήταν το…