Άρθρο Localit 27 Οκτωβρίου, 2016

 Σε απολογισμό των ζημιών προχωρά η Ιταλία, μετά από τις χθεσινές σεισμικές δονήσεις

Σε απολογισμό των ζημιών προχωρά τις ώρες αυτές η Ιταλία, μετά τις δυο μεγάλες σεισμικές δονήσεις που έπληξαν χθες βράδυ τις κεντρικές περιφέρειες Μάρκε και Ούμπρια.

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Φαμπρίτσιο Κούρτζιο και ο ειδικός επίτροπος αρμόδιος για την ανοικοδόμηση Βάσκο Εράνι βρίσκονται από νωρίς το πρωί στις πληγείσες περιοχές.

Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό, Ένας ηλικιωμένος έχασε την ζωή του από ανακοπή καρδιάς, ενώ δέκα άτομα τραυματίσθηκαν ελαφρά, σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό.

Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι οι ζημιές που σημειώθηκαν σε κτίρια του Καμερίνο, των χωριών Βίσσο, Σαντάντζελο Σουλ Νέρα, Ουσσίτα και Μούτσια είναι σαφώς εκτεταμένες. Κατέρρευσε μέρος των προσόψεων σε σειρά εκκλησιών, ενώ εκκενώθηκαν και πολλές ιδιωτικές κατοικίες.

Στο Καμερίνο, επίσης, εκκενώθηκαν οι φυλακές, και οι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν στο σωφρονιστικό ίδρυμα της Ρώμης Ρεμπίμπια.

Οι δονήσεις έγιναν αισθητές με έντονο τρόπο και στην περιοχή του χωριού Αματρίτσε, η οποία επλήγη από τον φονικό σεισμό της 24ης Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των τραυματιών του σεισμού στην Ιταλία

«Mέχρι στιγμής δεν προκύπτει να υπάρχουν Έλληνες πολίτες μεταξύ των τραυματιών του χθεσινοβραδινού σεισμού» τονίζεται σε κείμενο που αναρτήθηκε στο Facebook, στην σελίδα της ελληνικής πρεσβείας στην Ιταλία.

Παράλληλα, γίνεται αναφορά στους Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν στην κωμόπολη, κυρίως, του Καμερίνο, και επιθυμούν να επιστρέψουν, προσωρινά στην Ελλάδα.

Στην ίδια πάντα ανάρτηση της πρεσβείας μας στην Ιταλία τονίζεται το εξής:

«Ενημερώνονται οι Έλληνες πολίτες στις πληγείσες περιοχές, οι οποίοι πρέπει να ταξιδεύσουν αλλά δεν έχουν στην κατοχή τους τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα λόγω αδυναμίας πρόσβασης στις οικίες τους, ότι μπορούν να προβούν σε μία απλή δήλωση στην Αστυνομική αρχή της περιοχής τους. Το Επίτιμο Ελληνικό Προξενείο στην Ανκόνα είναι ενήμερο για την επιστροφή τους στην Ελλάδα. Για περαιτέρω πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται και στο Επίτιμο Προξενείο στην Ανκόνα, τηλ. +39 071 2074567, Fax: +39 071 2074567, e-mail: grhoncon.anc@mfa.gr»

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 04 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πλατεία με «πράσινο» χαρακτήρα στη Χαλκίδα

Την τελική της μορφή αποκτά η νέα πλατεία στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων, δίπλα στο…

Ρεπορτάζ 04 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσταση Δημοτικού Συμβουλίου Νέων στον Δήμο Κέας

Η σύσταση  Δημοτικού Συμβουλίου Νέων, εγκρίθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κέας. Μιλώντας για…

Ρεπορτάζ 04 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ελασσόνα: Κοινόχρηστους χώρους χωρίς αποκλεισμούς προβλέπει το Σ.Α.Π. του Δήμου

Ολοκληρώθηκε από το Δήμο Ελασσόνας η εκπόνηση του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.), το οποίο χρηματοδοτήθηκε…