Άρθρο Localit 20 Οκτωβρίου, 2016

Κ. Πουλάκης: Η πολιτεία οφείλει να διασφαλίσει το δικαίωμα στην αποτέφρωση

Πουλάκης Στην επισήμανση ότι η πολιτεία οφείλει να διασφαλίσει το δικαίωμα στην αποτέφρωση και ότι όλοι οφείλουν να το σεβαστούν, προχώρησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Κ. Πουλάκης.

Συγκεκριμένα σε γραπτό χαιρετισμό που απηύθυνε στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Εξέλιξη των ταφικών εθίμων στην Ελλάδα και η αποτέφρωση των νεκρών», που συνδιοργανώνουν στο Βόλο η Ένωση Γραφείων Λειτουργών Γραφείων Κηδειών και Ταριχευτών Ελλάδας, η «Ελληνική Κοινωνία Αποτέφρωση», το Επιμελητήριο Μαγνησίας και η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας, αναφέρθηκε τόσο στο θέμα της καύσης, όσο και στην ελευθερία έκφρασης των πεποιθήσεων του κάθε πολίτη.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Πουλάκης τόνισε τη σημασία του συνεδρίου, καθώς, όπως ανέφερε, τα ταφικά έθιμα αποτελούν «συνισταμένη θρησκευτικών κανόνων, λαϊκών δοξασιών και παραδόσεων, κοινωνικών αναγκών», ενώ ιδιαίτερα στη σύγχρονη εποχή αποτελούν και «έκφραση, την τελευταία έκφραση, της ελευθερίας της προσωπικότητας, του δικαιώματος του κάθε ανθρώπου να ακολουθεί τις προσωπικές του πεποιθήσεις ακόμα και μετά θάνατον».

Παράλληλα, ο κ. Πουλάκης υπενθύμισε ότι «από την πλευρά της πολιτείας, αλλά και ειδικότερα της σημερινής κυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έχουν ήδη ληφθεί οι βασικότερες αναγκαίες πρωτοβουλίες που αφορούν τη θεσμοθέτηση των Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών, ώστε να διευκολυνθεί η όσο γίνεται ταχύτερη κατασκευή και λειτουργία τους, γεγονός που αποτελεί πλέον αναγκαιότητα και ώριμο αίτημα μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας».

Τόνισε δε ότι «αυτό που προέχει είναι η πολιτική βούληση όλων των εμπλεκομένων, και κυρίως των κατά τόπους Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να προχωρήσουν γρήγορα στην κατασκευή και λειτουργία των Κέντρων. Και, βέβαια, ο σεβασμός εκ μέρους όλων των πλευρών στο δικαίωμα και των Ελλήνων πολιτών να επιλέγουν την αποτέφρωση, το οποίο η πολιτεία οφείλει να διασφαλίσει».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 25 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Smart Cities: Ένταξη 52 δήμων στο πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ΟΤΑ»

Την ένταξη 52 δήμων στη δράση «Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ΟΤΑ» ανακοίνωσαν σήμερα, 25 Ιουλίου, οι…

Ρεπορτάζ 25 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 Στη 2η συνάντηση των εταίρων του έργου “e-WAsTER”, στη Λιουμπλιάνα, συμμετείχε o Δήμος Ρεθύμνης

Στη δεύτερη συνάντηση των εταίρων του έργου «e- WAsTER» που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών Ερευνών…

Ρεπορτάζ 25 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ιωάννινα: Η Επιτροπή Ισότητας του Δήμου εμπλουτίζει το μητρώο εμπειρογνώμων της

Στον εμπλουτισμό του μητρώου εμπειρογνώμων προχωρά η Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Ιωαννιτών. Όπως αναφέρει εμφατικά:…