Άρθρο Localit 12 Οκτωβρίου, 2016

 Μ. Ρέντσι: “Η Ιταλία λειτουργεί ως υποκινητής συζητήσεων στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης”

Ρέντσι“Η Ιταλία λειτουργεί ως υποκινητής συζητήσεων στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, δηλώνει ο Ματέο Ρέντσι. “Η χώρα μας δρα ως ένας χρήσιμος υποκινητής συζητήσεων στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, κατά την διάρκεια παρέμβασής του στην βουλή της Ρώμης.

Σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό, η επόμενη σύνοδος της 20ης Οκτωβρίου θα διεξαχθεί σε μία περίοδο ουσιαστικής αβεβαιότητας ενώ αναφερόμενος στην σύνοδο του Μαρτίου του 2017 (η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ρώμη για να εορτασθούν τα 60 χρόνια από την υπογραφή των ευρωπαϊκών συνθηκών) τόνισε ότι “θα είναι μια αποφασιστική, καθοριστικής σημασίας συνάντηση”. “Η περίοδος των προτάσεων δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από την ανάγκη να προχωρούμε σε διαπιστώσεις, όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά”, πρόσθεσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης με ευθεία αναφορά στην στάση της Ιταλίας στην τελευταία ευρωπαϊκή σύνοδο της Μπρατισλάβα.

Σε σχέση τέλος με το μεταναστευτικό, ο Ματέο Ρέντσι υπογράμμισε ότι η χώρα του θα ζητήσει από την Ένωση να υιοθετήσει σκληρή στάση προς τις χώρες εκείνες που έλαβαν πολλές χρηματοδοτήσεις αλλά τώρα δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους σε ότι αφορά την επανεγκατάσταση των προσφύγων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με την Υφυπουργό Εργασίας Άννα Ευθυμίου

Θέματα υποδομών, χρηματοδότησης και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο τραπέζι της συνάντησης  Ο…

Ρεπορτάζ 11 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Ενεργειακές αναβαθμίσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ στην Ακρινή

Σε σημαντικές ενεργειακές παρεμβάσεις στην κοινότητα της Ακρινής προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, υλοποιώντας έργα συνολικού…

Ρεπορτάζ 05 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Παπαναστασίου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το πρόγραμμα «Όλοι Digital»

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργος Παπαναστασίου απηύθυνε χαιρετισμό στην…