Άρθρο Localit 02 Οκτωβρίου, 2016

Στο δήμο Καισαριανής το Σκοπευτήριο

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλάει στην εκδήλωση απόδοσης του χώρου θυσίας του Σκοπευτηρίου Καισαριανής στο δήμο Καισαριανής, Αθήνα, Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016. Ο Πανελλαδικός Σύνδεσμος Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης πραγματοποιεί εκδήλωση απόδοσης του χώρου θυσίας του Σκοπευτηρίου Καισαριανής στο δήμο και στο λαό της. Στη διάρκεια της εκδήλωσης, χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενώ θα ακολουθήσει παρουσίαση του έργου «Καταχνιά» από τη λαϊκή ορχήστρα του συνθέτη Χρήστου Λεοντή με τη συμμετοχή της χορωδίας της ΕΡΤ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Σε τεταμένη ατμόσφαιρα έγινε η τελετή παράδοσης του Σκοπευτηρίου στο δήμο Καισαριανής.

Κατά τη διάρκεια της μικρής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε ο Πρωθυπουργός Α. Τσίπρας επισήμανε ότι η σημερινή ημέρα έχει μια συναισθηματική φόρτιση. Παραδίδουμε τον χώρο στους κατοίκους της περιοχής , το σκοπευτήριο της Καισαριανής εδώ που κάποιοι θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το  Πανελλαδικό Σύνδεσμο Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης, για την απόδοση του χώρου θυσίας του Σκοπευτηρίου Καισαριανής στον Δήμο και τον λαό της περιοχής.

Νωρίτερα, αριστερές οργανώσεις πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και φώναξαν συνθήματα πριν από την έναρξη της ομιλίας. Προκλήθηκε ένταση όταν οι διαδηλωτές  απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ.
Να σημειωθεί ότι η  εκδήλωση πραγματοποιήθηκε απουσία του δημάρχου Καισαριανής, Ηλία Σταμέλου, ο οποίος μα ανακοίνωσή του είχε κάνει γνωστό από το Σάββατο ότι δε θα παραστεί.

Μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού ακολούθησε  παρουσίαση του έργου «Καταχνιά» από τη λαϊκή ορχήστρα του συνθέτη Χρήστου Λεοντή με τη συμμετοχή της χορωδίας της ΕΡΤ.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατερίνη: Την προσοχή των πολιτών για απόπειρα απάτης εφιστά ο Δήμος

Ο Δήμος Κατερίνης γνωστοποιεί, ότι τις τελευταίες ημέρες γίνεται προσπάθεια από επιτήδειους για απόσπαση χρηματικών…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χανιά: Αναβιώνει για 3η χρονιά η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου

Το μουσικοχορευτικό δρώμενο της Παραδοσιακής Στράτας του Δήμου Χανίων αναβιώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά και…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έτοιμη η μελέτη για το rebranding της Ρόδου από τον Δήμο

Στον στρατηγικό επαναπροσδιορισμό του brand name της Ρόδου, προχωρά η νέα δημοτική αρχή με σκοπό…