Άρθρο Localit 29 Σεπτεμβρίου, 2016

Το 32,2 % του πληθυσμού της Αργεντινής ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας

ΑργεντινήΣχεδόν ένα τρίτο του πληθυσμού της Αργεντινής ζει σε επίπεδο φτώχειας, σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση για τη φτώχεια και τα οποία εκδόθηκαν μετά από τρία χρόνια.

Γεγονός που δείχνει  τη δυσκολία της χώρας να φτάσει τον στόχο του “μηδέν φτώχεια” που έχει θέσει ο πρόεδρος Μαουρίτσιο Μάκρι.

Σε έρευνα 27,2 εκατομμυρίων ανθρώπων σε 31 αστικές περιοχές, 8,8 εκατομμύρια άτομα (ή 32,2%) βρίσκονταν κάτω από το όριο της φτώχειας. Λίγο παραπάνω από 6% πληρούσαν τις προϋποθέσεις του “άπορου” στο δεύτερο τρίμηνο του 2016, δήλωσε η επίσημη στατιστική υπηρεσία του κράτους Indec.

“Η γνώση ότι ένας στους τρείς Αργεντινούς βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας είναι κάτι που πρέπει να μας πονέσει, κάτι που πρέπει να μας εξοργίσει, και αυτό πρέπει να μας κάνει να δεσμευτούμε ότι θα δουλέψουμε μαζί”, είπε ο Μάκρι. Το ποσοστό φτώχειας της Αργεντινής είναι σημαντικά υψηλότερο από αυτό της γειτονικής Χιλής, η οποία μείωσε το ποσοστό φτώχειας στο 11,7% το 2015 από 14,4% το 2013. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, 13,5% του πληθυσμού ζούσε σε επίπεδο φτώχειας, το οποίο μειώθηκε από 14,85% το 2014.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cyclone Project: Δήμος Θηβαίων, Υπουργείο Μεταφορών και Ίδρυμα Λασκαρίδη σε κοινή δράση καθαρισμού

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Κοινωφελές Ίδρυμα…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Plastic Free Greece»: Τριήμερες δράσεις καθαρισμού στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα υποδέχεται για δεύτερη χρονιά την εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Plastic Free Greece», η οποία…

Ρεπορτάζ 08 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ. Άννας- Σε εξέλιξη οι αυτοψίες μετά τον σεισμό

Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας μετά τις σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Εύβοια,…