Άρθρο Localit 23 Σεπτεμβρίου, 2016

Μ. Ρέντσι: Τουλάχιστον 4 δις ευρώ οι ζημιές από τον πρόσφατο σεισμό

ΡέντσιΣε τουλάχιστον τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι ζημιές στις περιοχές που καταστράφηκαν από τον πρόσφατο σεισμό στην κεντρική Ιταλία, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ο οποίος δήλωσε ότι θα ανοικοδομηθούν όπως ακριβώς ήταν.

“Η χώρα μας θα ανοικοδομήσει τις πληγείσες περιοχές όπως ήταν προηγουμένως, και θα τις κάνει ακόμη ομορφότερες, αν είναι δυνατόν”, δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Ρέντσι εκτίμησε επίσης πως οι ζημιές ανέρχονται “τουλάχιστον στα τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ”, ένα ποσό που μπορεί τελικά να είναι “πιο υψηλό”, σύμφωνα με τον ίδιο.

“Πρέπει να φανούμε ηγέτες όσον αφορά την πρόληψη, τη δομική παρέμβαση” συνέχισε υποσχόμενος μια ανοικοδόμηση “χωρίς υποσχέσεις, χωρίς σόου”.

“Όλες οι παρεμβάσεις σε σχέση με τον σεισμό θα γίνουν εκτός του Συμφώνου Σταθερότητας”, διευκρίνισε αναφερόμενος στους ευρωπαϊκούς κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας που επιβάλλουν όρια στο δημόσιο έλλειμμα και στο χρέος των χωρών-μελών της ευρωζώνης.

Ο φονικός σεισμός, που κατέστρεψε στις 24 Αυγούστου πολλά χωριά της κεντρικής Ιταλίας, προκάλεσε 297 θανάτους.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε τροχιά επανεξέτασης ο Ν. 4830/21: Διάλογος ΚΕΔΕ-Νέμεσις

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Α’ Αντιπρόεδρος…

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Σε εφαρμογή η σύμβαση αναβάθμισης του Δημοτικού Ελικοδρομίου

Δήμαρχος Νισύρου: «Πρόκειται για μια επένδυση που εξυπηρετεί άμεσα το δημόσιο συμφέρον και την ποιότητα…

Ρεπορτάζ 05 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλλική Σκάλα Λαυρίου: Με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο η αποκατάσταση

Εξασφαλίστηκε Χρηματοδότηση για την αποκατάσταση της Γαλλικής Σκάλας Μεταλλείων Λαυρίου – Σημαντικό βήμα ανάδειξης της…