Άρθρο Localit 05 Σεπτεμβρίου, 2016

Η G20 καλεί τα κράτη να “μοιραστούν το βάρος” του προσφυγικού

g20Η Ομάδα των Είκοσι (G20) κάλεσε σήμερα όλες τις χώρες να «εντείνουν τη βοήθειά τους» και να «συντονίσουν» καλύτερα τις διεθνείς προσπάθειες για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, καθώς και να μοιραστούν «τα βάρη που αντιστοιχούν», σύμφωνα με το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου κορυφής της Χανγκτζόου (Κίνα).

«Καλούμε να ενισχυθεί η ανθρωπιστική βοήθεια υπέρ των προσφύγων (…) και προσκαλούμε όλα τα κράτη, ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός, να αυξήσουν τη βοήθειά τους προς τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς», αναφέρει η γαλλική εκδοχή του κειμένου.

Η G20, που εκπροσωπεί το 85% του παγκόσμιου πλούτου, επανέλαβε επίσης την έκκλησή της για καλύτερο «συντονισμό των προσπαθειών σε παγκόσμια κλίμακα» προκειμένου να αντιμετωπιστούν «οι βαθιές αιτίες της προσφυγικής κρίσης» και να «κατανεμηθούν τα βάρη» που αντιστοιχούν στον καθένα, αναφέρεται στο ανακοινωθέν.

Η G20 κάλεσε επίσης να υπάρξει αύξηση των δημοσίων δαπανών, και όχι μόνο νομισματική χαλάρωση, προκειμένου να πάρει πάλι μπροστά η παγκόσμια οικονομία, τονίζοντας παράλληλα τον ρόλο της καινοτομίας ως «μοχλού ανάπτυξης».

«Οι δημοσιονομικές στρατηγικές μας είναι εξίσου σημαντικές (με τη νομισματική πολιτική). Καθιστούμε τη δημοσιονομική πολιτική και τις δημόσιες δαπάνες πιο ευνοϊκές στην ανάπτυξη», αναφέρεται στη γαλλική εκδοχή του κειμένου του τελικού ανακοινωθέντος της G20.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 10 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ομόφωνο “ΟΧΙ” του Δ.Σ. του δήμου Κιλκίς στην εγκατάσταση 31 ανεμογεννητριών στα Κρούσια Όρη

Την πλήρη διαφωνία του στη χωροθέτηση αιολικού πάρκου στον ορεινό όγκο των Κρουσίων εξέφρασε, χθες,…

Ρεπορτάζ 10 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
DEF X-Χάρης Δούκας: «Στην Αθήνα πρέπει να δράσουμε σαν να ήταν η Βαρκελώνη»

Συζήτηση για το θέμα του υπερτουρισμού, στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών με τους δημάρχους  Αθήνας,…

Ρεπορτάζ 09 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυστύχημα στο λούνα παρκ Χαλκιδικής: Δίωξη για παράβαση καθήκοντος στη δήμαρχο Κασσάνδρας και σε άλλα 7 πρόσωπα

Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος άσκησε ο εισαγγελέας πρωτοδικών Πολυγύρου εις βάρος της δημάρχου Κασσάνδρας…