Άρθρο Localit 01 Σεπτεμβρίου, 2016

Γιορτή παρυδάτιων πτηνών στην Καλλονή

παρυδάτια πτηνά ΚαλλονήΣτο πλαίσιο της στρατηγικής για την προώθηση ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού, βασισμένων στα ιδιαίτερα φυσικά γνωρίσματα των νησιών, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετέχοντας στην παγκόσμια γιορτή των παρυδάτιων πτηνών 2016, διοργανώνει το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής, δύο αυτοτελείς συναντήσεις παρατήρησης πτηνών.

Η πρώτη συνάντηση για τη γνωριμία με τα παρυδάτια πτηνά του Κόλπου Καλλονής θα πραγματοποιηθεί από τις 08:00-11:00 στο βόρειο παρατηρητήριο της Αλυκής Καλλονής και η δεύτερη από τις 18:00- 20:00 στο δρόμο στη δυτική πλευρά της Αλυκής Καλλονής.

Για την παρατήρηση πτηνών όπως φλαμίνγκο, αργυροπελεκάνοι, μαυροπελαργοί, κορμοράνοι, αβοκέτες, καλαμοκανάδες, κοκκινοσκέληδες θα χρησιμοποιηθεί εξοπλισμός του Κέντρου (κιάλια, τηλεσκόπια, οδηγοί αναγνώρισης πτηνών).

Το Κέντρο, που επαναλειτούργησε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αυτό τον Αύγουστο, είναι ανοικτό για το κοινό καθημερινά, εκτός Δευτέρας και επίσημων αργιών, κατά τις ώρες: 09:30-13:30 και 18:00-20:00. Το θερινό αυτό ωράριο θα ισχύσει μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής, στην ιστοσελίδα: www.pvaigaiou.gov.gr/kpekallonis, στη σελίδα στο facebook https://www.facebook.com/kpekallonis/ και στο τηλέφωνο 22530-28091.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μη κατηγοριοποιημένο 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας: Προωθείται η μελετητική ωρίμανση για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων

Η παροχή υπηρεσιών ωρίμανσης της ενεργειακής αναβάθμισης εμβληματικών κτιρίων όπως τα κτίρια του Μεγάρου Μουσικής,…

Ρεπορτάζ 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Για πρώτη φορά δημιουργείται αντιπυρική ζώνη στην Πετρούπολη

Αντιπυρική ζώνη μήκους 4.481 μ. και πλάτους 10 μ. δημιουργείται για πρώτη φορά στα όρια…

Με μια ματιά 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεργασία του δήμου Αμαρουσίου με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Τη συνεργασία του με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών θα αναπτύξει ο δήμος Αμαρουσίου, με στόχο…