Άρθρο Localit 26 Αυγούστου, 2016

Βολιβία: Απεργοί ανθρακωρύχοι σκότωσαν τον αν. υπουργό Εσωτερικών

ΒολιβίαΝεκρός είναι ο αναπληρωτής Εσωτερικών της Βολιβίας, Ροντόλφο Ιλάνες, μετά την απαγωγή του από απεργούς ανθρακωρύχους, ανακοίνωσε αργά χθες, η κυβέρνηση.

“Τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει μέχρι τώρα, δείχνουν ότι ο αναπληρωτής υπουργός των Εσωτερικών, Ροντόλφο Ιλάνες δολοφονήθηκε με φρικτό τρόπο”, δήλωσε ο υπουργός προεδρίας της κυβέρνησης, Κάρλος Ρομέρο.

Ο Ιλάνες πήγε νωρίτερα χθες να μιλήσει στους απεργούς στην περιοχή Παντούρο και σε απόσταση 160 χλμ., από την πρωτεύουσα Λα Πας. Ωστόσο, στη διάρκεια της διαδρομής εντοπίστηκε από τους απεργούς, που τον απήγαγαν. Η κυβέρνηση προσπαθεί να εντοπίσει το πτώμα του, δήλωσε ο Ρομέρο.

Ο υπουργός Αμυνας Ρέιμι Φερέιρα περιέγραψε πώς το θύμα «ξυλοκοπήθηκε και βασανίστηκε μέχρι θανάτου», ενώ ο βοηθός του διέφυγε και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Λα Παζ.

Κατά τον ίδιο, οι αρχές έχουν προχωρήσει ήδη σε περίπου 100 συλλήψεις, αναζητώντας τους δράστες.

Προηγήθηκε ο θάνατος δύο απεργών την Τετάρτη, από αστυνομικά πυρά, σε βίαια επεισόδια στα οποία τραυματίστηκαν 17 αστυνομικοί.

Οι εργάτες των ορυχείων, τα περισσότερα από τα οποία λειτουργούν ως κολεκτίβες, κάποτε ήταν ταγμένοι σύμμαχοι του Μοράλες, ωστόσο η επιμονή της κυβέρνησης να περιορίσει την αυθαιρεσία των εργασιών, να επιβάλλει αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους και να ανοίξει τον κλάδο στον ιδιωτικό τομέα, τους οδήγησε σε βίαιη σύγκρουση.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε δημόσια διαβούλευση το αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα

Σε δημόσια διαβούλευση, μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου του 2024, τέθηκε το αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο για…

Ρεπορτάζ 23 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣτΕ: Νόμιμη η ενοποίηση του ΠΔ για τους οικισμούς προ του 1923 με εκείνο για πάνω από 2.000 κατοίκους

Το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με τη γνωμοδότηση 74/2024 (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Μαργαρίτα…

Ρεπορτάζ 23 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας Δήμου Αγ. Δημητρίου στον Δήμο Μαραθώνα

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα αλληλεγγύης, παρέδωσε ανθρωπιστική βοήθεια στον Δήμο Μαραθώνα, στέλνοντας…