Άρθρο Localit 29 Ιουλίου, 2016

Συρία: Βομβαρδισμός μαιευτηρίου που στηρίζει η ΜΚΟ “Save The Children”

ΣυρίαΈνα μαιευτήριο στο οποίο πρόσφερε βοήθεια το Save The Children και το οποίο παρείχε φροντίδα σε περισσότερες από 1.000 γυναίκες βομβαρδίστηκε σήμερα στην επαρχία Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, γνωστοποίησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter η μη κυβερνητική οργάνωση.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που επικαλείται πηγές από το σημείο, η αεροπορική επιδρομή διεξήχθη κοντά στο νοσοκομείο στην περιοχή Καφάρ Τακαρίμ και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα διοικητής των τζιχαντιστών.

«Αυτό (το πρόσωπο) στοχοθέτησαν. Είχε πάει να επισκεφθεί τη σύζυγό του που είχε μόλις γεννήσει όταν σημειώθηκε ο βομβαρδισμός» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Το μαιευτήριο, που χτίστηκε τον Ιούνιο του 2014, «είναι σχεδόν μη λειτουργικό καθώς υπέστη καταστροφές» σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, που ανέφερε ότι υπάρχουν τραυματίες.

Η ΜΚΟ δεν διευκρίνισε εάν τους βομβαρδισμούς εξαπέλυσαν αεροσκάφη των κυβερνητικών δυνάμεων, αεροσκάφη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας ή του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Σε ένα δελτίο τύπου, η φιλανθρωπική οργάνωση Save The Children, επιβεβαίωσε ότι κατά τον βομβαρδισμό «επλήγη η είσοδος του νοσοκομείου, το οποίο παράσχει φροντίδα κάθε μήνα σε περισσότερες από 1.300 γυναίκες». Έκανε επίσης λόγο για «θύματα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε τροχιά επανεξέτασης ο Ν. 4830/21: Διάλογος ΚΕΔΕ-Νέμεσις

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Α’ Αντιπρόεδρος…

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Σε εφαρμογή η σύμβαση αναβάθμισης του Δημοτικού Ελικοδρομίου

Δήμαρχος Νισύρου: «Πρόκειται για μια επένδυση που εξυπηρετεί άμεσα το δημόσιο συμφέρον και την ποιότητα…

Ρεπορτάζ 05 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλλική Σκάλα Λαυρίου: Με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο η αποκατάσταση

Εξασφαλίστηκε Χρηματοδότηση για την αποκατάσταση της Γαλλικής Σκάλας Μεταλλείων Λαυρίου – Σημαντικό βήμα ανάδειξης της…