Άρθρο Localit 25 Ιουλίου, 2016

Δημιουργία αλιευτικού καταφυγίου στην Καλαμαριά

ΜπακογλίδηςΜε το βλέμμα στραμμένο στο νέο ΕΣΠΑ βρίσκεται o δήμος Καλαμαριάς, ο οποίος φιλοδοξεί να ενταχθεί σε αυτό, το έργο της δημιουργίας αλιευτικού καταφυγίου, στο τέλος της παραλιακής ζώνης της Αρετσούς.

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης δήλωσε στο “Πρακτορείο 104,9 FM” ότι ο φάκελος του έργου είναι ήδη έτοιμος από πλευράς αδειοδοτήσεων και ο δήμος θα ζητήσει την ένταξη του έργου στο νέο ΕΣΠΑ, μόλις ανοίξει το σχετικό πρόγραμμα.

Ο κ. Μπακογλίδης ανέφερε ότι έχουν γίνει συζητήσεις με το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκο Μπόλαρη.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του δήμου Καλαμαριάς το αλιευτικό καταφύγιο θα κατασκευαστεί στο τέλος της παραλιακής ζώνης της Αρετσούς, στο ύψος της Ρέμβης. Το έργο έχει αποτυπωθεί ήδη στο γενικό πολεοδομικό σχέδιο.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε τροχιά επανεξέτασης ο Ν. 4830/21: Διάλογος ΚΕΔΕ-Νέμεσις

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Α’ Αντιπρόεδρος…

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Σε εφαρμογή η σύμβαση αναβάθμισης του Δημοτικού Ελικοδρομίου

Δήμαρχος Νισύρου: «Πρόκειται για μια επένδυση που εξυπηρετεί άμεσα το δημόσιο συμφέρον και την ποιότητα…

Ενδιαφέρουν 10 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ολοκληρώθηκε το 9ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 9ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης (9th EcoMobility Conference) στις 28 Ιανουάριου 2026, το…