Άρθρο Localit 25 Ιουλίου, 2016

Δημιουργία αλιευτικού καταφυγίου στην Καλαμαριά

ΜπακογλίδηςΜε το βλέμμα στραμμένο στο νέο ΕΣΠΑ βρίσκεται o δήμος Καλαμαριάς, ο οποίος φιλοδοξεί να ενταχθεί σε αυτό, το έργο της δημιουργίας αλιευτικού καταφυγίου, στο τέλος της παραλιακής ζώνης της Αρετσούς.

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης δήλωσε στο “Πρακτορείο 104,9 FM” ότι ο φάκελος του έργου είναι ήδη έτοιμος από πλευράς αδειοδοτήσεων και ο δήμος θα ζητήσει την ένταξη του έργου στο νέο ΕΣΠΑ, μόλις ανοίξει το σχετικό πρόγραμμα.

Ο κ. Μπακογλίδης ανέφερε ότι έχουν γίνει συζητήσεις με το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκο Μπόλαρη.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του δήμου Καλαμαριάς το αλιευτικό καταφύγιο θα κατασκευαστεί στο τέλος της παραλιακής ζώνης της Αρετσούς, στο ύψος της Ρέμβης. Το έργο έχει αποτυπωθεί ήδη στο γενικό πολεοδομικό σχέδιο.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 07 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην επετειακή εκδήλωση για τα 30 χρόνια του ΣΜΕΔΕΚΕΜ ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου

Στην επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου Μελετητών Δημοσίων…

Ρεπορτάζ 29 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: ανανεώνεται ο στόλος Καθαριότητας

Ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού παρέλαβε το πρώτο από τα επτά νέα οχήματα που θα ενισχύσουν…

Ενδιαφέρουν 29 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επετειακές εκδηλώσεις για τα 455 χρόνια από τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου

Ο Δήμος Ναυπακτίας τιμά την 455η επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου με ένα πολυήμερο πρόγραμμα…