Άρθρο Localit 13 Ιουλίου, 2016

Γραφείο Προέδρου ΚΕΔΕ: Μιλάνε όλοι, μιλάει και ο κ. Ραγκούσης για αξιοκρατία και φαυλότητα

Πατούλης, Απάντηση σε αναφορά του πρώην υπουργού Εσωτερικών Γ. Ραγκούση  περί «φαύλων και  μαυρογυαλούρων  αιρετών», δίνει με ανακοίνωσή του το γραφείο του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη.

Αφορμή για τη δήλωση Ραγκούση στάθηκε πρόβλεψη στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για πρόσληψη τεχνικού και επιστημονικού προσωπικού στα Δίκτυα Δήμων και Περιφερειών χωρίς την εφαρμογή των διατάξεων του ν. 2190/1994.

Με την ανακοίνωση καλείται ο κ. Ραγκούσης «να κάνει την αυτοκριτική του», «να απολογηθεί για το ρόλο και τις ευθύνες τους στην κατάρρευση της χώρας», «να ζητήσει συγνώμη   από τους πολίτες, γιατί συμμετείχε σε μια Κυβέρνηση που παρέδωσε τη χώρα στα μνημόνια», να ζητήσει συγνώμη από τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού γιατί νομοθέτησε με πρόχειρο τρόπο τον Καλλικράτη.

«Η Αυτοδιοίκηση δεν χρειάζεται άλλους Ραγκούσηδες, γιατί τους πληρώσαμε και τους πληρώνουμε ακόμη πολύ ακριβά», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης:

Ο κ. Ραγκούσης αντί να μιλά για φαύλους και μαυρογυαλούρους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, καλό θα ήταν να κάνει την αυτοκριτική του.

Να απολογηθεί καταρχήν για το ρόλο και τις ευθύνες του στην κατάρρευση της χώρας, γιατί φαίνεται ότι ξεχνά πως υπήρξε κορυφαίο πολιτικό στέλεχος σε ένα φαύλο και κομματοκρατούμενο πολιτικό σύστημα, που στήριζε όλα τα προηγούμενα χρόνια την ύπαρξη του στον εξωτερικό δανεισμό της χώρας και τις πελατειακές σχέσεις.

 

Να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες, γιατί συμμετείχε σε μια Κυβέρνηση που παρέδωσε τη χώρα στα μνημόνια.

 

Να ζητήσει συγγνώμη από τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού γιατί νομοθέτησε με πρόχειρο, αποσπασματικό και βιαστικό τρόπο ένα νέο μοντέλο οργάνωσης της Αυτοδιοίκησης, τον Καλλικράτη, χωρίς να έχει εξασφαλίσει εκ των προτέρων τους πόρους για να στηριχθούν οι Δήμοι σε αυτό το νέο ξεκίνημα.

 

Ας μην μιλά ο κ. Ραγκούσης για αξιοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη, γιατί έβαλε κι αυτός το λιθαράκι του στο έγκλημα που συντελέστηκε τα προηγούμενα χρόνια στην Πατρίδα μας. Είναι κι αυτός υπεύθυνος για την δύσκολη κατάσταση που βιώνουν σήμερα εκατομμύρια συμπολίτες μας.

 

Η Αυτοδιοίκηση δεν χρειάζεται άλλους Ραγκούσηδες, γιατί τους πληρώσαμε και τους πληρώνουμε ακόμη πολύ ακριβά.

 

Δήλωση Γ. Ραγκούση

Να σημειωθεί ότι ο πρώην υπουργός Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ Γ. Ραγκούσης, σχολιάζοντας ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών (άρθρο 43, παρ.3) σύμφωνα με την οποία «για την κάλυψη επειγουσών αναγκών είναι δυνατή η πρόσληψη τεχνικού και επιστημονικού προσωπικού στα Δίκτυα Δήμων και Περιφερειών της παρ. 1, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, χωρίς την εφαρμογή στην περίπτωση αυτή των διατάξεων του ν. 2190/1994» είχε δηλώσει τα εξής:

 

«Τώρα είναι η ώρα για να αντιδράσουν οι αιρετοί που υπηρετούν αρχές και αξίες όπως η αξιοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Δεν είναι δυνατόν να στιγματίζεται άλλο ο χώρος της Αυτοδιοίκησης από φαύλους, μαυρογαλιούρους αιρετούς. Είναι ώρα ευθύνης για όλους. Δεν είναι δυνατόν να θεσπιστεί τέτοια διάταξη και θέλω να πιστεύω πως στο τέλος με πρωτοβουλία της ίδια της κυβέρνησης δεν θα προχωρήσει γιατί θα τινάξει την Αυτοδιοίκηση στον αέρα.»

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 17 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλάζιες σημαίες σε 13 παραλίες του Δήμου Χανίων – Και επίσημα Γαλάζια Σημαία στην παραλία του Βλητέ

Γαλάζιες Σημαίες κυματίζουν σε 13 παραλίες του Δήμου Χανίων για το 2024, οι οποίες αποτελούν…

Ρεπορτάζ 17 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για τα μονοπάτια του Λυκαίου Όρους και του ποταμού Αλφειού στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης

Ευρεία Σύσκεψη συνδιοργανώνουν ο Δήμος Μεγαλόπολης και ο Σύλλογος Φίλων Παρράσιου Πάρκου για τα Μονοπάτια…

Ρεπορτάζ 17 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λυκόβρυση-Πεύκη: Με 8 νέα ηλεκτρικά οχήματα ενισχύεται ο στόλος του Δήμου

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης εισέρχεται ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης. Σύντομα, θα ενισχύσει τον στόλο…