Άρθρο Localit 07 Ιουνίου, 2016

Θεσσαλονίκη: Έκθεση Βαρλάμη στο Βυζαντικό Μουσείο

BARLAMIS2 (2)Πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού τα εγκαίνια της έκθεσης έργων του καθηγητή κ. Ευθύμιου Βαρλάμη με τίτλο «Απόστολος Παύλος».

Το έργο του μεγάλου Έλληνα της διασποράς παρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά μετά από τις επιτυχημένες του παρουσιάσεις σε Βιέννη και Βατικανό αλλά και στη γενέτειρα του κ. Βαρλάμη στη Βέροια.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και του ΕΟΤ ενώ τελείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού με συνδιοργανωτές την Ι. Μ. Θεσσαλονίκης και το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής. Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης).

Την επιμέλεια της έκθεσης ανέλαβε το Πειραματικό Εργαστήρι Βεργίνας και το ART MUSEUM της Αυστρίας. Στην τελετή εγκαινίων καθώς και στη συνέντευξη τύπου που προηγήθηκε παρευρέθη ο Πρόεδρος της ΠΕΔ/ΚΜ και Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου. Επισημαίνεται ότι παράλληλα με την εικαστική συλλογή του Απ. Παύλου στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, παρουσιάζεται το project «ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ». Το έργο που είναι ιδέα του Καθηγ. Βαρλάμη, περιλαμβάνει την προσκυνηματική  διαδρομή του Απόστολου των Εθνών στην Μακεδονία και αποτελεί ένα αναπτυξιακό έργο θρησκευτικού τουρισμού που απαντάει δυναμικά στην «κρίση» της πατρίδος μας σήμερα.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 26 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Χαλανδρίου: Ξεκινούν αναπλάσεις σε Τούφα και Κάτω Χαλάνδρι

Τη σύμβαση για την υλοποίηση δυο ακόμη μεγάλων αναπλάσεων του Δήμου Χαλανδρίου, υπέγραψε σήμερα Τετάρτη…

Ρεπορτάζ 26 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τριάντα διαμερίσματα του Δήμου Θεσσαλονίκης σε ευάλωτους πολίτες

Σε άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες θα διατεθούν, αφότου ανακαινιστούν, τριάντα διαμερίσματα τα…

Ρεπορτάζ 26 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο Αττικής: Νέος κανονισμός για την εμπορική δραστηριότητα-Περισσότερες ελεύθερες διαδρομές για τους πεζούς

Τροποποιήσεις στην κανονιστική απόφαση που διέπει την εμπορική δραστηριότητα στα όρια της πόλης αποφάσισε το…