Άρθρο Localit 18 Μαΐου, 2016

Νέο πρόστιμο στο ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου από την περιφέρεια, για ρύπανση του περιβάλλοντος

ΧΥΤΑΠρόστιμο 10.000 ευρώ, επέβαλε με απόφαση που έλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Πελοπίδας Καλλίρης, στο Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Πελοποννήσου, για μόλυνση του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα το πρόστιμο επεβλήθη γιατί, όπως αναφέρει η απόφαση, στο ΧΥΤΑ που βρίσκεται στη θέση Λιτσάρδα Μουλκίου του δήμου Σικυωνίων, διαπιστώθηκε ότι εντός του χώρου του ΧΥΤΑ και κυρίως στο πρανές υπήρχαν εστίες καπνού, προερχόμενες από τον όγκο των απορριμμάτων και στο όριο το οικοπέδου του ΧΥΤΑ υπήρχε διαρροή υγρών από στραγγίδια προερχόμενα από τον όγκο απορριμμάτων.

Επιπλέον, κατά την αυτοψία που έκαναν υπηρεσίες της περιφέρειας, διαπιστώθηκε ότι τα υγρά απόβλητα από τα σκουπίδια περνούσαν κάτω από τον αγροτικό δρόμο μέσω πλαστικού σωλήνα με κατεύθυνση προς τον Ελισσώνα Ποταμό προκαλώντας ρύπανση τόσο του εδάφους όσο και του ποταμού. Σύμφωνα με την απόφαση του αντιπεριφερειάρχη ο φάκελος της υπόθεσης θα διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη, για την ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 19 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Δράμας: Συγχαρητήριο μήνυμα για τη βράβευση του Μόσχου Μορφακίδη-Φυλακτού

Ο Δήμος Δράμας εκφράζειτα θερμά του συγχαρητήρια προς τον διακεκριμένο Δραμινό πανεπιστημιακό και νεοελληνιστή Μόσχο…

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε τροχιά επανεξέτασης ο Ν. 4830/21: Διάλογος ΚΕΔΕ-Νέμεσις

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Α’ Αντιπρόεδρος…

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Σε εφαρμογή η σύμβαση αναβάθμισης του Δημοτικού Ελικοδρομίου

Δήμαρχος Νισύρου: «Πρόκειται για μια επένδυση που εξυπηρετεί άμεσα το δημόσιο συμφέρον και την ποιότητα…