Άρθρο Localit 05 Μαΐου, 2016

Θ. Φωτίου: Οι προσλήψεις στα Κέντρα Κοινότητας θα γίνουν από τους δήμους με κανόνες ΑΣΕΠ

ΦωτίουΣε 272 δήμους της χώρας (από 202) έχει επεκταθεί η λειτουργία των Κέντρων Κοινότητας για τη στήριξη πολιτικών κοινωνικής προστασίας, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου απαντώντας στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ  Βασίλη Κεγκέρογλου.

Τα Κέντρα Κοινότητας, τα οποία  λειτούργησαν με χρηματοδότηση από το  παλαιό ΕΣΠΑ, απασχολώντας περίπου 1.000 άτομα, εντάχθηκαν από την κυβέρνηση στο νέο ΕΣΠΑ.

Ο κ. Κεγκέρογλου με την ερώτησή του ζήτησε να πληροφορηθεί αν οι περίπου 1.000 εργαζόμενοι στα Κέντρα θα συνεχίσουν να απασχολούνται και στο νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Απαντώντας η  κ. Φωτίου διευκρίνισε ότι «οι προσλήψεις θα γίνουν με διαδικασίες που δεν θα κάνει το ΑΣΕΠ, αλλά θα είναι διαδικασίες ΑΣΕΠ, δηλαδή θα γίνουν από τους δήμους με τους κανόνες του ΑΣΕΠ», επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνέχεια στην εργασία των εργαζομένων από το ένα ΕΣΠΑ στο άλλο.

Τα Κέντρα Κοινότητας, που λειτουργούν με βάση το νέο ΕΣΠΑ, έχουν συγκροτηθεί σε 254 δήμους άνω των 10.000 κατοίκων και σε 18 μικρούς δήμους, ενώ στο προηγούμενο ΕΣΠΑ λειτουργούσαν σε 202 δήμους, εκ των οποίων οι 6 ήταν μικροί δήμοι.

Υπενθυμίζεται ότι τα Κέντρα Κοινότητας εφαρμόζουν πολιτικές κοινωνικής προστασίας, ενώ υποδέχονται, εξυπηρετούν και διασυνδέουν τους πολίτες με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες, που υλοποιούνται στην περιοχή λειτουργίας τους.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Σχολικά βοηθήματα για Γυμνάσιο – Λύκειο συγκεντρώνει ο Δήμος

Σχολικά βοηθήματα για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου συγκεντρώνει ο Δήμος Τρικκαίων. Στο πλαίσιο…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κόνιτσα: Έκκληση για περιορισμό κατανάλωσης νερού από την Υπηρεσία Ύδρευσης

Να χρησιμοποιούν το νερό κατά προτεραιότητα για οικιακή χρήση και όχι για άλλες ανάγκες, (πότισμα,…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δ. Ωραιοκάστρου: Συνεχίζεται το πρόγραμμα του «RemoteCare» για δωρεάν εξετάσεις από1 έως 31/7

Συνεχίζεται από τον Δήμο Ωραιοκάστρου το πρόγραμμα επισκέψεων του «RemoteCare», του οχήματος μεταφοράς ιατρικού προσωπικού…