Άρθρο Localit 27 Μαρτίου, 2016

Χίλιοι εξακόσιοι πρόσφυγες φιλοξενούνται σε Καβάλα και Δράμα

πρόσφυγεςΠερίπου χίλιοι εξακόσιοι πρόσφυγες φιλοξενούνται στις δομές που έχουν δημιουργηθεί σε Καβάλα και Δράμα, σύμφωνα με δηλώσεις του περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Γιώργου Παυλίδη, στο περιφερειακό συμβούλιο.

Η συμφωνία που είχε γίνει από τον δήμο Καβάλας με το επιμελητήριο για την χρήση από τους πρόσφυγες του εκθεσιακού κέντρου «Απόστολος Μαρδήρης» στη Νέα Καρβάλη, λήγει στο τέλος Μαρτίου χωρίς όμως να είναι ακόμη ορατός ο τρόπος και ο χώρος μετεγκατάστασης τους.

«Το προσφυγικό πρέπει να αντιμετωπιστεί με όρους σεβασμού της ελληνικής κοινωνίας και σεβασμού των προσφύγων στα πλαίσια και στα όρια των αντοχών που έχουμε», δήλωσε ο κ. Παυλίδης ο οποίος και έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι οι δυνατότητες φιλοξενίας προσφύγων υπό τις υπάρχουσες συνθήκες σε Καβάλα και Δράμα δεν μπορούν να υπερβούν τα χίλια οχτακόσια άτομα.

Από αυτούς οι χίλιοι κατανέμονται στην Καβάλα και οι οχτακόσιοι στην Δράμα αντίστοιχα.

«Η Περιφέρεια μας είχε μια στάση ευθύνης όπως και όλοι οι αυτοδιοικητικοί φορείς και οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί θα τηρηθούν», υποστήριξε ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, τόνισε όμως ότι οι πρόσφυγες θα πρέπει να παραμείνουν εκτός αστικού ιστού των πόλεων, καθώς η παρουσία τους μέσα στις πόλεις, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες, θα έχει επιπτώσεις στην καθημερινότητα των ίδιων και των πολιτών αλλά και στην τουριστική κίνηση.

«Θα πρέπει να έχουμε χώρους που να έχουν πλήρες ανάπτυγμα για διαβίωση σε συνθήκες κάθε εποχής. Δεν είναι δυνατό μπροστά σε ένα σχολείο, δίπλα στο επιβατικό λιμάνι να τοποθετήσεις 2.000 πρόσφυγες, δεν μπορούμε να καταστρέψουμε τον τουρισμό μας», κατέληξε ο ίδιος.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Παυλίδης αποκάλυψε ότι ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Μπαλάφας, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία επανέλαβε την δέσμευση ότι δεν θα εγκατασταθούν πρόσφυγες σε περιοχές της Θράκης και ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αποστείλει περί τα 100.000 ευρώ στους δήμους Καβάλας και Δράμας για την αντιμετώπιση των αναγκών που έχουν δημιουργηθεί από την φιλοξενία προσφύγων στα όρια των δήμων τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Διεθνείς Σχέσεις 20 Οκτωβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΖΗΤΑΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ 49Η ΣΥΝΟΔΟ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (Στρασβούργο, 28-30.10.2025)»
Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 20 Οκτωβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεδρίαση ΔΣ ΚΕΔΕ, Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2025

Συνεδριάζει την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2025 και ώρα 11:00 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, στα…

Θεματικά Συνέδρια - Ημερίδες 17 Οκτωβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα της ΚΕΔΕ Δημήτρη Καφαντάρη στο Διεθνές Συνέδριο Τουριστικής Ανάπτυξης στα Κύθηρα

Στο Διεθνές Συνέδριο Τουριστικής Ανάπτυξης και Φέρουσας Ικανότητας των Υποδομών που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Κυθήρων,…