Άρθρο Localit 18 Μαρτίου, 2016

Διακήρυξη των Δημάρχων κατά του Αντισημιτισμού

(2)Τη Διακήρυξη των Δημάρχων κατά του Αντισημιτισμού υπέγραψε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος υποδέχθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας 15μελή αντιπροσωπεία της Αμερικανο – Εβραϊκής Επιτροπής (AJC).

Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε τη σταθερή προσήλωση της δημοτικής αρχής της Αθήνας στη μάχη κατά της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Τα μέλη της Αμερικανο-εβραϊκής Επιτροπής, καθώς και οι εκπρόσωποι της Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας οι οποίοι τους συνόδευαν, εξέφρασαν στον κ. Καμίνη τον θαυμασμό τους για τη συνέπεια και την αποφασιστικότητα με την οποία ο δήμαρχος Αθηναίων αντιμετωπίζει τις εκφράσεις αντισημιτισμού στην πόλη της Αθήνας και στο Δημοτικό της Συμβούλιο.

Ο κ. Καμίνης, αναφερόμενος στο προσφυγικό ζήτημα, τόνισε την ανάγκη να διατηρηθεί η κανονικότητα στη ζωή των κατοίκων της Αθήνας, προκειμένου να μην ενισχυθούν οι ακραίες φωνές.

Έως σήμερα τη «Διακήρυξη κατά του Αντισημιτισμού έχουν υπογράψει περίπου 60 δήμαρχοι από την Ευρώπη και περισσότεροι από 300 δήμαρχοι στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cyclone Project: Δήμος Θηβαίων, Υπουργείο Μεταφορών και Ίδρυμα Λασκαρίδη σε κοινή δράση καθαρισμού

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Κοινωφελές Ίδρυμα…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Plastic Free Greece»: Τριήμερες δράσεις καθαρισμού στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα υποδέχεται για δεύτερη χρονιά την εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Plastic Free Greece», η οποία…

Ρεπορτάζ 08 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ. Άννας- Σε εξέλιξη οι αυτοψίες μετά τον σεισμό

Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας μετά τις σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Εύβοια,…