Άρθρο Localit 06 Μαρτίου, 2016

Ντε Μεζιέρ: «Οχι σε εθνικές δράσεις που επιβαρύνουν άλλα κράτη, όπως η Ελλάδα»

Σε ευρωπαϊκές λύσεις και στη συνεργασία με την Τουρκία και όχι σε εθνικές δράσεις που επιβαρύνουν άλλα κράτη, όπως τώρα η Ελλάδα, επενδύει η γερμανική κυβέρνηση, τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας,Τόμας Ντε Μεζιέρ.

«Στην προσφυγική κρίση δεν πρέπει κανείς να πιστεύει ότι η μόνιμη λύση βρίσκεται στις εθνικές επιμέρους δράσεις. Επιπλέον, τέτοια μέτρα είναι εις βάρος μεμονωμένων κρατών-μελών, όπως αυτή τη στιγμή κυρίως εις βάρος της Ελλάδας», τονίζει σε δήλωσή του στην εφημερίδα Realnews.

Ο κ. Ντε Μεζιέρ εκφράζει την πεποίθηση ότι «στο τέλος οι επίμονες διαπραγματεύσεις θα αποδώσουν και θα φτάσουμε σε σημαντικό περιορισμό του αριθμού των προσφύγων στα εξωτερικά σύνορα της Σένγκεν προς την Τουρκία. Σε αυτό, όμως, πρέπει να συνεισφέρει και η Ελλάδα, μέσω πλήρους καταγραφής, αποτελεσματικών hotspots και επαναπροώθησης προσφύγων στην Τουρκία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επιφυλάξεις για τη μετεξέλιξη των ΚΔΑΠ – Ζητούμενο η σταθερότητα και η χρηματοδότηση

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στις 19 Δεκεμβρίου…

Ρεπορτάζ 18 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γενική Συνέλευση ΚΕΔΕ για το σχέδιο του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης- Θετικά σημεία, ενστάσεις και επόμενα βήματα

Με ποσοστό 67,2%, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ενέκρινε την…

Ρεπορτάζ 08 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινή δήλωση ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΕΔΕ & ΠΕΔ/ΚΜ για την απομάκρυνση της Γενικής Διευθύντριας ΕΡΤ3

Θεσσαλονίκη 8.12.2025     Ανακοίνωση – Δήλωση   Η ξαφνική αποπομπή της Γενικής Διευθύντριας της…