Άρθρο Localit 10 Μαρτίου, 2016

Α. Ξανθός: Δεν υπάρχει υγειονομική βόμβα στην Ειδομένη

ΞανθόςΔεν υπάρχει υγειονομική βόμβα στην Ειδομένη, τόνισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή.

«Ευτυχώς από την αδιαμφισβήτητη εικόνα που έχουμε, προκύπτει ότι η πιο σημαντική πτυχή του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος δεν είναι η υγειονομική», υπογράμμισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι τα προβλήματα εντοπίζονται στις συνθήκες διαβίωσης, την σίτιση, την στέγαση και την ατομική υγιεινή. Ο κ. Ξανθός επισήμανε ότι πλέον είναι και το ΚΕΕΛΠΝΟ στην περιοχή, αλλά έχουν δραστηριοποιηθεί και άλλες υπηρεσίες υγείας.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Γιωργαντάς τόνισε ότι επιβαρύνονται οι δομές υγείας του Κιλκίς και ζήτησε αύξηση προϋπολογισμού και προσλήψεις.

Ο κ. Ξανθός απάντησε ότι σε αυτή τη φάση το πρόβλημα δεν είναι ο προϋπολογισμός, αλλά η έλλειψη προσωπικού και ανακοίνωσε  τον διορισμό τεσσάρων επικουρικών γιατρών στο Κιλκίς. Ωστόσο σημείωσε πως από τους τέσσερις διορισμούς που έγιναν ανταποκρίθηκε μόλις μία παιδίατρος.

«Είμαστε αναγκασμένοι», συνέχισε ο κ. Ξανθός, «να αναζητήσουμε διάφορους τρόπους για να βρούμε προσωπικό, ακόμη και τα μπλοκάκια είναι στο τραπέζι, ενώ έχουμε ζητήσει από την Ε.Ε. να προσλάβουμε προσωπικό για δομές ανοιχτής φιλοξενίας».

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε ότι θα ενταχθούν και άλλες περιοχές- μεταξύ των οποίων και το Κιλκίς- σε αυτές που η θητεία των επικουρικών γιατρών θα είναι τριετής.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλάτσι: Αγορά οικοπέδου από τον Δήμο για δημιουργία παιδικής χαράς

Αγοράστηκε από τον Δήμο Γαλατσίου, μετά από προσπάθειες πολλών ετών, το οικόπεδο στη συμβολή των…

Ρεπορτάζ 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Άρτα: Επεκτείνεται το πρόγραμμα τοποθέτησης Καφέ Κάδων στον Δήμο

Επεκτείνεται το πρόγραμμα τοποθέτησης Καφέ Κάδων (Βιοαποβλήτων) στον Δήμο Αρταίων. Η νέα επέκταση στις Κεραμάτες,…

Ρεπορτάζ 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δίκτυο ηλεκτρικών ποδηλάτων στον Δήμο Μυτιλήνης

Στην εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων, θα προχωρήσει ο Δήμος Μυτιλήνης, στο πλαίσιο ενίσχυσης…