Άρθρο Localit 04 Φεβρουαρίου, 2016

Σύγκληση της κοινής Επιτροπής για το προσφυγικό ζητά η ΚΕΔΕ από τον Γ. Μουζάλα

ΚΕΔΕ ΜουζάλαςΤην άμεση σύγκληση της κοινής διαρκούς Επιτροπής Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προσφυγικών Ροών προκειμένου να συζητηθεί το θέμα  της χωροθέτησης και λειτουργίας των κέντρων μετεγκατάστασης προσφύγων ζητά η ΚΕΔΕ, από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

«Η απουσία επίσημης και συγκεκριμένης ενημέρωσης από την πλευρά της κυβέρνησης για το συγκεκριμένο ζήτημα, έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία σύγχυσης στους κόλπους των τοπικών κοινωνιών αλλά και τη διατήρηση της ανησυχίας των κατοίκων, γεγονός που δοκιμάζει την κοινωνική συνοχή» τονίζει ο κ. Πατούλης.

Ως εκ τούτου, ζητά  την άμεση σύγκληση της Επιτροπής «προκειμένου να έχουμε άμεση ενημέρωση για τις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά την οργάνωση, λειτουργία και τα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης των κόμβων υποδοχής, καθώς και για το χωροθετικό σχεδιασμό των χώρων φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα».

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογραμμίζει ότι «το προσφυγικό-μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα εθνικής σημασίας και οφείλουμε από κοινού, Κυβέρνηση και Τοπικής Αυτοδιοίκηση, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων με σοβαρότητα και υπευθυνότητα».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 03 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καταργείται το Τέλος Χαρτοσήμου σε περισσότερες από 600 συναλλαγές

Την κατάργηση του Τέλους Χαρτοσήμου για πάνω από 600 συναλλαγές και την αντικατάστασή του από…

Ρεπορτάζ 03 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ιωάννινα: Με 55 κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα ενισχύεται η μικροκινητικότητα στον Δήμο

Εγκρίθηκε από τη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών, η μελέτη εφαρμογής του έργου προμήθειας και…

Ρεπορτάζ 03 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα στοιχεία στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας

Το υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνει την εγγραφή τεσσάρων νέων στοιχείων άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, στο Εθνικό Ευρετήριο…