Άρθρο Localit 21 Ιανουαρίου, 2016

Καταβολή του επιδόματος ΒΑΕ κατά τη διάρκεια όλων των θεσμοθετημένων αδειών ζητά η ΠΟΕ-ΟΤΑ

καθαριότηταΤην άμεση άρση των προβλέψεων του άρθρου 18 του Ν.4354/15 για τον τρόπο καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και την επέκταση της χορήγησής του και σε άλλες ειδικότητες ζητά με η ΠΟΕ-ΟΤΑ με έγγραφό της από τα συναρμόδια υπουργείο Εσωτερικών και Οικονομικών.
Σύμφωνα με το άρθρο 18, εφεξής το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας περικόπτεται κατά τη διάρκεια των θεσμοθετημένων αδειών, πλην της περιόδου της κανονικής άδειας του υπαλλήλου και σε περίπτωση βραχυχρόνιας αναρρωτικής άδειας έως έξι ημέρες το χρόνο..

Όπως αναφέρει η ΠΟΕ-ΟΤΑ στο έγγραφό της «η νέα διάταξη (άρθρο 18) ουσιαστικά προαναγγέλλει την κατάργηση του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, καθώς «επισημαίνεται η ρητή δέσμευση περί της επικείμενης ευθυγράμμισης του καθεστώτος χορήγησης του εν λόγω επιδόματος με την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή νομοθεσία μέχρι τις 31-12-2017». Ο δε τρόπος καταβολής του έρχεται σε πλήρη αντίθεση τόσο με τον Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (Ν.3584/2007) αλλά και την κοινή Υπουργική Απόφαση (αριθμ.: οικ. 2/16519/0022/24-2-2012) που έχει εκδοθεί κατ΄ εξουσιοδότηση της παρ.1 του άρθρου 15 του Ν.4024/2011, καθώς το επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας περιλαμβάνεται μεταξύ των μηνιαίων τακτικών αποδοχών (άρθρο 13 του Ν.4354/2015) και εξακολουθεί να καταβάλλεται στο ίδιο ύψος στους δικαιούχους, που έχουν ορισθεί με τις Υπουργικές Αποφάσεις, όπως άλλωστε προβλέπει και ο πρόσφατος μισθολογικός Νόμος.
Σύμφωνα δε με την επικαλούμενη υπουργική απόφαση το επίδομα «καταβάλλεται και για όσο διάστημα οι υπάλληλοι τελούν σε θεσμοθετημένες άδειες (κανονικές, συνδικαλιστικές, ειδικές, εκπαιδευτικές μικρής διάρκειας έως δύο (2) μηνών, διευκόλυνσης υπαλλήλων με οικογενειακές υποχρεώσεις, μητρότητας και ανατροφής παιδιού), σε βραχυχρόνια αναρρωτική άδεια έως έξι (6) ημέρες κατ΄ έτος, καθώς και αυτής που χορηγείται από Δημόσια νοσοκομεία, κέντρα υγείας του Δημοσίου, Πανεπιστημιακές κλινικές, νοσηλευτικούς σχηματισμούς του Ι.Κ.Α. και ιδιωτικές κλινικές, εφόσον έχει προηγηθεί νοσηλεία σε αυτές, η οποία αποδεικνύεται με σχετικά παραστατικά στοιχεία (εισαγωγή, εξιτήριο κ.λπ.)»..

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 03 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ιωάννινα: Με 55 κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα ενισχύεται η μικροκινητικότητα στον Δήμο

Εγκρίθηκε από τη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών, η μελέτη εφαρμογής του έργου προμήθειας και…

Ρεπορτάζ 03 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα στοιχεία στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας

Το υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνει την εγγραφή τεσσάρων νέων στοιχείων άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, στο Εθνικό Ευρετήριο…

Ρεπορτάζ 03 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Είκοσι πυρκαγιές από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου στον Δήμο Θέρμης – Συνιστάται προσοχή στους πολίτες

Συνολικά είκοσι πυρκαγιές εκδηλώθηκαν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου έως και χθες, Τρίτη 2/7,…