Άρθρο Localit 05 Ιανουαρίου, 2016

“Δεν νοιώθω έκπτωτος”, η απάντηση Ρακιντζή στην απόφαση του ΣτΕ

ΡακιντζήςΚαμία απόφασή μου δεν ακυρώνεται, καμία δεν μπορεί να προσβληθεί», ήταν το σχόλιο του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, για την απόφαση του Γ΄ Τμήματος του ΣτΕ, να τον κηρύξει «έκπτωτο» από τη θέση και άρα άκυρες τις αποφάσεις του καθώς η θητεία του έχει λήξει από το 2009, παραπέμποντας το θέμα λόγω σπουδαιότητας στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου για την τελική απόφαση. Και συμπλήρωσε ότι «ούτε έκπτωτος σαν τον “μεγαλειότατο” ή το μητροπολίτη νιώθω ούτε τίποτα άλλο».

Ο κ. Ρακιντζής ισχυρίζεται ότι απλώς πρόκειται για μία προσφυγή που κρίθηκε και η οποία παραπέμπεται στην Ολομέλεια του ΣτΕ, λόγω της σπουδαιότητάς της, χωρίς να εκφέρεται καμία γνώμη επ’ αυτού.
«Αυτό έγινε σίριαλ χωρίς λόγο», πρόσθεσε ο κύριος Ρακιντζής και εξήγησε, μιλώντας στον Alpha 989 ότι «το 99% της δουλειάς μου είναι προπαρασκευαστική, οι αποφάσεις μου μπορούν να προσβληθούν μόνο εντός 60 ημερών».
Μιλώντας για το θέμα χθες στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», είχε πει ότι γνωρίζει πως η θητεία του έχει λήξει από το 2009, ωστόσο, επέρριψε την ευθύνη στην πολιτική ηγεσία, η οποία από τότε δεν έχει προβεί στην αντικατάστασή του.
«Λέω σε όλους τους υπουργούς ότι έχει λήξει η θητεία μου. Δεν μπορώ να τα παρατήσω αν δεν με αντικαταστήσουν. Δεν προβλέπεται αντικαταστάτης ή αναπληρωτής μου. Είναι θέμα πολιτικό, δεν είναι δικό μου» τόνισε.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατερίνη: Την προσοχή των πολιτών για απόπειρα απάτης εφιστά ο Δήμος

Ο Δήμος Κατερίνης γνωστοποιεί, ότι τις τελευταίες ημέρες γίνεται προσπάθεια από επιτήδειους για απόσπαση χρηματικών…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χανιά: Αναβιώνει για 3η χρονιά η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου

Το μουσικοχορευτικό δρώμενο της Παραδοσιακής Στράτας του Δήμου Χανίων αναβιώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά και…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έτοιμη η μελέτη για το rebranding της Ρόδου από τον Δήμο

Στον στρατηγικό επαναπροσδιορισμό του brand name της Ρόδου, προχωρά η νέα δημοτική αρχή με σκοπό…