Άρθρο Localit 07 Δεκεμβρίου, 2015

Απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα των δημοσίων σχολείων την Τετάρτη

sxolikes katharistriesΣε 24ωρη απεργία προχωρούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων, με απόφαση της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), καθώς παραμένουν απλήρωτοι επί πέντε μήνες.

Η ΟΙΥΕ κατηγορεί την κυβέρνηση πως αδιαφορεί και εμπαίζει τους εργαζόμενους «αρνούμενη να καταβάλει ακόμα και αυτούς τους πενιχρούς μισθούς των 250-300 ευρώ».
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι αν και πλησιάζουν Χριστούγεννα οι εργαζόμενοι «έχουν να πληρωθούν από τον περασμένο Ιούνιο και σήμερα βρίσκονται σε δραματική κατάσταση» και συμπληρώνεται ότι φέτος η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε μείωση της αμοιβής τους κατά 10%.
Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα απεργούν με κύρια αιτήματα: α) να μην μειωθεί η αμοιβή τους, β) να πάρουν άμεσα τα δεδουλευμένα τους, γ) να μονιμοποιηθούν στις θέσεις εργασίας τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, δ) να ενταχθούν όλοι, χωρίς εξαιρέσεις, στα βαρέα και ανθυγιεινά.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 11 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλ. Καλοκαιρινός: Οι προτάσεις μας είναι ρεαλιστικές και αποβλέπουν στο να υπάρξει ωφέλεια για την πόλη του Ηρακλείου από τον ΒΟΑΚ

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών για τα έργα του ΒΟΑΚ…

Ρεπορτάζ 11 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ακυρώθηκε από το ΣτΕ η ΑΕΠΟ για την κατασκευή γιγαντιαίου φωτοβολταϊκού πάρκου στο Μενοίκιο Όρος

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δικαιώνει απόλυτα τον Δήμο Εμμανουήλ Παππά, ο οποίος είχε…

Ρεπορτάζ 10 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ομόφωνο “ΟΧΙ” του Δ.Σ. του δήμου Κιλκίς στην εγκατάσταση 31 ανεμογεννητριών στα Κρούσια Όρη

Την πλήρη διαφωνία του στη χωροθέτηση αιολικού πάρκου στον ορεινό όγκο των Κρουσίων εξέφρασε, χθες,…