Άρθρο Localit 23 Νοεμβρίου, 2015

Ρ. Αντωνοπούλου: Προγράμματα για 104.000 ανέργους σε επιδοτούμενες θέσεις εργασίας

Ράνια Αντωνοπούλου

Η επαναφορά των άνεργων πολιτών στην αγορά εργασίας είναι βασικό ζητούμενο για την κυβέρνηση, όπως είπε η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου,  στην εκδήλωση της ΕΣΕΕ, κατά την οποία παρουσιάστηκε η Ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου.

Πρόσθεσε δε ότι, γι’ αυτό και μέσω των προγραμμάτων του υπουργείου Εργασίας, το επόμενο διάστημα σχεδιάζεται η ανακοίνωση προγραμμάτων για την απασχόληση 104.000 ανέργων για εγγυημένη απασχόληση 6-12 μηνών με κάλυψη σε επαγγέλματα από όλους τους τομείς της οικονομίας με την κάλυψη του μισθολογικού κόστους μέχρι 450 ευρώ.

Επίσης γίνεται έρευνα για τα επαγγέλματα που θα έχουν ζήτηση τα επόμενα χρόνια ώστε να είναι οχευμένοι οι πόροι της ΕΕ ενώ τα προγράμματα θα έχουν όλα πλέον μετρήσιμο αποτέλεσμα.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου στην ομιλία της, επεσήμανε τη συμβολή των κοινωνικών εταίρων στην ανόρθωση της οικονομίας.

Από την Ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου, που παρουσίασε σήμερα η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας. καταγράφεται αύξηση της απασχόλησης κατά 5,3% για το 2015.

Η αύξηση αυτή μεταφράζεται σε 32.824 νέες θέσεις εργασίας στο εμπόριο μετά από πέντε χρόνια (2009-2014) διαρκούς μείωσης της απασχόλησης. Έτσι σήμερα στο εμπόριο απασχολούνται 657.319 άτομα που σημαίνει ότι η απασχόληση έχει επανέλθει στα επίπεδα του 1997.

Από τα υπόλοιπα στοιχεία της έκθεσης προκύπτει ότι για το 2016 προβλέπεται στασιμότητα στην απασχόλησης, ενώ για πρώτη φορά διακρίνεται σαφής ανάσχεση των λουκέτων στις επιχειρήσεις. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά στα λουκέτα υπογραμμίζεται ότι το ποσοστό των επιχειρηματιών που πιθανολογούν ότι θα κλείσουν την επιχείρησή τους μειώνεται για πρώτη χρονιά ενώ παράλληλα σε κεντρικές αγορές της χώρας παρουσιάζεται μία στασιμότητα στο φαινόμενο των λουκέτων.

Όπως σημείωσε η  Ράνια Αντωνοπούλου στην ομιλία της : “για να πάμε στην επόμενη μέρα πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη. Είναι πατριωτικό καθήκον για εργοδότες, συνδικαλιστικές οργανώσεις και κράτος”

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Σχολικά βοηθήματα για Γυμνάσιο – Λύκειο συγκεντρώνει ο Δήμος

Σχολικά βοηθήματα για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου συγκεντρώνει ο Δήμος Τρικκαίων. Στο πλαίσιο…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κόνιτσα: Έκκληση για περιορισμό κατανάλωσης νερού από την Υπηρεσία Ύδρευσης

Να χρησιμοποιούν το νερό κατά προτεραιότητα για οικιακή χρήση και όχι για άλλες ανάγκες, (πότισμα,…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δ. Ωραιοκάστρου: Συνεχίζεται το πρόγραμμα του «RemoteCare» για δωρεάν εξετάσεις από1 έως 31/7

Συνεχίζεται από τον Δήμο Ωραιοκάστρου το πρόγραμμα επισκέψεων του «RemoteCare», του οχήματος μεταφοράς ιατρικού προσωπικού…