Άρθρο Localit 05 Νοεμβρίου, 2015

Μαραθώνιος Αθήνας 2015

αγώνας δρόμουΑντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή την Κυριακή 8 Νοεμβρίου του Μαραθωνίου της Αθήνας που διοργανώνουν ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και ο ΣΕΓΑΣ.

Ο αριθμός συμμετοχών,  ακόμη και από δρομείς και αθλητές του εξωτερικού, είναι πέρα  από κάθε προηγούμενο, όπως λένε οι διοργανωτές,  καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις περισσότεροι από 16.000 θα δοκιμάσουν τα όρια και τις αντοχές τους στην κλασική ιστορική διαδρομή, ενώ 43.000 είναι οι συμμετέχοντες συνολικά σε όλους τους αγώνες.

Σημειώνεται ότι εκτός από την κλασική διαδρομή θα υπάρξουν όπως κάθε χρόνο, αγώνας 10 χιλιομέτρων, αγώνας 5 χιλιομέτρων, αγώνας 1.200 μέτρων Special Olympics και αγώνας παιδιών.

Η εκκίνηση για το Μαραθώνιο Δρόμο θα δοθεί στις 09.00 από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο αφετηρίας στο Μαραθώνα. Θα εφαρμοστεί «εκκίνηση κατά κύματα» με εννέα συνολικά διαδοχικές εκκινήσεις, προκειμένου να διευκολυνθούν οι δρομείς και να μην υπάρξει συνωστισμός.

Η εκκίνηση των 10 χιλιομέτρων θα δοθεί στη Λεωφόρο Αμαλίας στις 8.45 το πρωί

Η εκκίνηση των 5 χιλιομέτρων θα δοθεί στη Λεωφόρο Αμαλίας στις 7.45 το πρωί

Η εκκίνηση του αγώνα των παιδιών θα δοθεί στις 10.40 το πρωί στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας

Και η εκκίνηση των Special Olympics θα δοθεί στις 9.10 επίσης στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας.

Λόγω της διεξαγωγής των αγώνων θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων καθώς και διακοπή της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένες οδικές αρτηρίες.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης εξήρε τη σημασία της σπουδαίας αυτής αθλητικής διοργάνωσης και σημείωσε: «Ο 33ος Μαραθώνιος της Αθήνας εντάσσεται στο πλαίσιο των παγκόσμιων εορτασμών για την επέτειο της συμπλήρωσης 70 χρόνων των Ηνωμένων Εθνών και συμπίπτει με τα 70 χρόνια ένταξης της Ελλάδας στον ΟΗΕ, καθότι η χώρα υπήρξε ιδρυτικό μέλος».

«Επιδίωξη όλων μας  είναι το 2015 να αποδειχθεί σε χρονιά δράσης και αποτελεσματικών πρακτικών. Και από αυτήν την άποψη ο Μαραθώνιος της Αθήνας παρέχει ένα ιδανικό πλαίσιο δράσεων ώστε να συγκλίνουν οι αθλητικές δραστηριότητες και οι αγώνες με τους προγραμματικούς στόχους των Ηνωμένων Εθνών : βιώσιμη ανάπτυξη, καταπολέμηση της φτώχειας  και της ανισότητας, καθώς  και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Το δρομικό κίνημα όπως και ευρύτερα ο αθλητισμός αναδεικνύεται σε μια γλώσσα διεθνή και δημοκρατική! Καταπολεμά τους αποκλεισμούς, ξεπερνά τα εμπόδια, αγωνίζεται  για την πρόοδο, την βιώσιμη ανάπτυξη, τη συνύπαρξη, την αλληλεγγύη» τονίζει στο μήνυμά του ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατερίνη: Την προσοχή των πολιτών για απόπειρα απάτης εφιστά ο Δήμος

Ο Δήμος Κατερίνης γνωστοποιεί, ότι τις τελευταίες ημέρες γίνεται προσπάθεια από επιτήδειους για απόσπαση χρηματικών…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χανιά: Αναβιώνει για 3η χρονιά η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου

Το μουσικοχορευτικό δρώμενο της Παραδοσιακής Στράτας του Δήμου Χανίων αναβιώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά και…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έτοιμη η μελέτη για το rebranding της Ρόδου από τον Δήμο

Στον στρατηγικό επαναπροσδιορισμό του brand name της Ρόδου, προχωρά η νέα δημοτική αρχή με σκοπό…