Άρθρο Localit 30 Οκτωβρίου, 2015

Στο ν/σχ για τα προαπαιτούμενα η απελευθέρωση των 640 στρεμμάτων στη Δραπετσώνα

πειραιάς λιπάσματαΤην απόδοση 640 στρεμμάτων του θαλάσσιου μετώπου των πρώην Λιπασμάτων Δραπετσώνας στους δήμους και τους κατοίκους της περιοχής προβλέπει ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα, «Για την ενεργειακή απόδοση, την τροποποίηση των Οδηγιών 2009/125/ΕΚ και 2010/30/ΕΕ και την κατάργηση των Οδηγιών 2004/8/ΕΚ και 2006/32/ΕΚ».
Η έκταση των 640 στρεμμάτων, που παρέμενε ανεκμετάλλευτη για πολλά χρόνια, αλλάζει πλέον χρήση και σύμφωνα με τη δέσμευση της κυβέρνησης προωθείται η ανάπτυξη χώρων για αναψυχή και για πάρκο, με τρόπο που θα δίνει διέξοδο προς τη θάλασσα για τους πολίτες.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το άρθρο 28 του σχεδίου νόμου, θα τροποποιηθεί η παράγραφος 5 του τμήματος του Παραρτήματος IV του ν.4277/2014 το οποίο αναφέρεται στα «προγράμματα ειδικών παρεμβάσεων μητροπολιτικού χαρακτήρα για την Αττική». Ακυρώνει δηλαδή τη δυνατότητα που προέβλεπε ο νόμος 4277/14 της για το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας-Αττικής, να εγκατασταθούν στην περιοχή βιομηχανικές, μεταποιητικές και άλλες χρήσεις που θα αλλοίωναν και θα επιβάρυναν το φυσικό περιβάλλον και το ιδιαίτερο κάλλος του θαλάσσιου μετώπου της Δραπετσώνας,
Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι θα γίνει: Οργανωμένη πολεοδομική ανασυγκρότηση-ανάπτυξη στο παραλιακό μέτωπο 640 στρεμμάτων του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας αξιοποιώντας πλεονεκτήματα της θέσης λόγω γειτνίασης με τον λιμένα του Πειραιά, σύμφωνα με τις εξής κατευθύνσεις:
• Δημιουργία πόλου υπερτοπικής εμβέλειας για την αναβάθμιση του Δυτικού Πειραιά, με χρήσεις πολιτισμού εκπαίδευσης, υγείας, αθλητισμού, πρασίνου και αναψυχής. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ενίσχυση χρήσεων αυτού του χαρακτήρα, άμεσα συνδεδεμένων με τη λειτουργία του αστικού ιστού και τη χωροθέτηση συμπληρωματικών χρήσεων αναψυχής προς το θαλάσσιο μέτωπο.
• Προστασία και ανάδειξη των μνημείων βιομηχανικής χρήσης αρχαιολογίας με επανάχρησή τους με συμβατές στις ανωτέρω χρήσεις δραστηριότητες οι οποίες ανάγονται στην ιστορικότητα, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της περιοχής.
Επίσης θα προβλέπεται η προσβασιμότητα με μέσα σταθερής τροχιάς για την εξυπηρέτηση του Πειραιά αλλά και για τη σύνδεση της περιοχής με τον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, καθώς και η ανάπτυξη εκτεταμένου πάρκου με κοινόχρηστο πράσινο. Προτεινόμενος μέγιστος συντελεστής δόμησης προτείνεται να είναι το 0,15 στο σύνολο της έκτασης.
Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζει το επόμενο διάστημα ευρεία επί τόπου σύσκεψη, με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού, των αρμόδιων υπουργών και των αυτοδιοικητικών φορέων, για να συναποφασιστούν οι επόμενες ενέργειες, ώστε να αντιμετωπιστεί η υψηλή ανεργία, να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες χρηματοδότησης έργων απασχόλησης και υποδομής από ευρωπαϊκά και άλλα κονδύλια στους δήμους της περιοχής και ν’ αλλάξει σελίδα η Β’ Πειραιά.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 30 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο υπουργικό το ν/σ για το Κτηματολόγιο – Ολοκλήρωση Κτηματογράφησης μέχρι το 2025

                             …

Ρεπορτάζ 30 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κέρκυρα: Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την ανακατασκευή του θεάτρου “Ρένα Βλαχοπούλου” στο Μον Ρεπό

Ανοίγει ο δρόμος για την ανακατασκευή του θεάτρου «Ρένα Βλαχοπούλου» στο Μον Ρεπό, ώστε το…

Ρεπορτάζ 30 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα στον Δήμο Πεντέλης

Ξεκίνησε την επίσημη λειτουργία του στον Δήμο Πεντέλης, το αυτοματοποιημένο σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων στην πόλη.…