Άρθρο Localit 23 Οκτωβρίου, 2015

Πρωτοφανείς καταστροφές προκάλεσε καταιγίδα στην Ύδρα

Υδρα

Η θάλασσα βγήκε στη στεριά στην Ύδρα. Η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε το πρωί νησί, δημιούργησε σοβαρά προβλήματα. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικά ποτάμια ,ενώ στο διάβα τους παρέσερναν φερτά υλικά και ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Άνθρωποι κινδύνευσαν, σπίτια έχουν πλημμυρίσει, ζώα έχουν πνιγεί και οι κάτοικοι αυτή την ώρα ελέγχουν τους χώρους τους και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις καταστροφές.

Ο Δήμαρχος ΄Υδρας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί και των καταστροφών που έχουν προκληθεί, ζήτησε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Επίσης, προσκάλεσε σε έκτακτη συνεδρίαση το Τοπικό Συντονιστικό ΄Οργανο στο οποίο θα παρευρεθεί και ο Αντιπεριφερειάρχης κος Χατζηπέρος Παναγιώτης, μαζί με κλιμάκιο τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με τη Φωνή της Ύδρας, εκτός από τα σπίτια στα οποία έχουν μπει νερά και σε συγκεκριμένους δρόμους όπως στο ποτάμι στην περιοχή Αγγέλικα, στην Μπρατσέρα, από τα ψηλά του νησιού έχουν καταλήξει υλικά, χώματα και λάσπες στην παραλία και έχουν καλύψει τα πάντα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από τη δύναμη του νερού και τους ορμητικούς χειμάρρους βαριά υλικά κατέληξαν στην παραλία και αναμείχθηκαν με τις καρέκλες από τα μαγαζιά δημιουργώντας μια άμορφη μάζα. Ο δήμος Ύδρας αυτή την ώρα ελέγχει τις καταστροφές στους δημόσιους δρόμους ενώ ταυτόχρονα γίνονται καταγραφές στα πλημμυρισμένα σπίτια. Για κάθε αναφορά προβλήματος και βοήθεια απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: Πυροσβεστικό Κλιμάκιο 2298053530, Αστυνομία 2298052205, Δήμος 2298320200

Κρήτη: Πλημμύρες  στις Μοίρες

Κατακλυσμιαία φαινόμενα σημειώθηκαν νωρίτερα το πρωί στις Μοίρες και την ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς, όταν το κύμα κακοκαιρίας έφτασε στην Κρήτη.
Στις Μοίρες πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι σε διάφορες περιοχές, ενώ έκκληση για βοήθεια έκανε ο δήμαρχο Φαιστού κ. Αρμουτάκης. Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στην Αγία Βαρβάρα (κοντά στα Μούλια, στις στροφές) καθώς επίσης πριν την Αυγενική και στον Άγιο Σώζοντα κοντά στα Πεζά ενώ κλήθηκαν οι τεχνικές υπηρεσίες να παρέμβουν.
Αν και η κατάσταση δείχνει να εξομαλύνεται οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν τεθεί σε ετοιμότητα. Ήδη ο δήμος Ηρακλείου θέτει σε ετοιμότητα τις υπηρεσίες του σε περίπτωση ανάγκης λόγω της κακοκαιρίας. Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας κ.Μαρίνος Παττακός.Σε έγγραφό του προς τις υπηρεσίες τονίζει:
« Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με οδηγία της Πολιτικής Προστασίας και έκτακτου δελτίου Ε.Μ.Υ. για έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες από σήμερα Παρασκευή 23/10/2015 έως την Κυριακή 25/10/15, θέσατε σε άμεση ετοιμότητα προσωπικό και μηχανολογικό εξοπλισμό υπηρεσιών σας, για συνδρομή και βοήθεια των πολιτών, σε περίπτωση εκδήλωσης πλημμυρικών και άλλων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 03 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καταργείται το Τέλος Χαρτοσήμου σε περισσότερες από 600 συναλλαγές

Την κατάργηση του Τέλους Χαρτοσήμου για πάνω από 600 συναλλαγές και την αντικατάστασή του από…

Ρεπορτάζ 03 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ιωάννινα: Με 55 κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα ενισχύεται η μικροκινητικότητα στον Δήμο

Εγκρίθηκε από τη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών, η μελέτη εφαρμογής του έργου προμήθειας και…

Ρεπορτάζ 03 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα στοιχεία στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας

Το υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνει την εγγραφή τεσσάρων νέων στοιχείων άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, στο Εθνικό Ευρετήριο…