Άρθρο Localit 17 Οκτωβρίου, 2015

Ευρωβαρόμετρο: Το 66% των Ευρωπαίων,λέει ότι το μεταναστευτικό πρέπει να αντιμετωπιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο

ευρωβαρόμετρο logoΗ αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και της ανεργίας, είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η ΕΕ, λένε οι Ευρωπαίοι, σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου για λογαριασμό του ΕΚ.

Σχεδόν, τα δύο τρίτα πιστεύουν ότι το μεταναστευτικό πρέπει να αντιμετωπιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και όχι σε εθνικό, ενώ οκτώ στους δέκα δήλωσαν ότι οι αιτούντες άσυλο “πρέπει να διανεμηθούν μεταξύ των κ-μ”.

Σύμφωνα με την έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, που διενεργήθηκε τον Σεπτέμβριο, το 47% των Ευρωπαίων δήλωσε ότι το μεταναστευτικό είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η ΕΕ, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό το 2013, ήταν μόλις 14%. Στην Ελλάδα την ίδια άποψη έχει το 42% και στην Κύπρο, το 48%.

Το 66% των Ευρωπαίων, πιστεύει ότι πρέπει να λαμβάνονται περισσότερες αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το μεταναστευτικό. Το 78% των Ελλήνων και το 81% των Κύπριων, έχει την ίδια άποψη.

Το 78% των Ευρωπαίων συμφωνεί ότι οι αιτούντες άσυλο, είναι καλύτερο να διανεμηθούν μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ. Το ίδιο πιστεύει το 91% των Ελλήνων και το 88% των Κύπριων πολιτών.

Ενώ εισροή των οικονομικά ενεργών ανθρώπων θα μπορούσε να είναι μια αχτίδα φωτός για τη γήρανση του πληθυσμού στην Ευρώπη, οι Ευρωπαίοι είναι διχασμένοι σχετικά με το ρόλο των νόμιμων μεταναστών στις οικονομίες τους.

Έτσι, το 51% δήλωσαν ότι οι χώρες τους “χρειάζονται νόμιμους μετανάστες που θα εργαστούν σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας”. Το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα είναι 31% και στην Κύπρο 34%.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 03 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δίκη για το Μάτι: Ενοχή για 10 κατηγορούμενους και αθώωση για 11 αποφάσισε το Εφετείο

Με την κήρυξη οκτώ πρώην επικεφαλής και στελεχών της Πυροσβεστικής, του πρώην Γενικού Γραμματέα Πολιτικής…

Ρεπορτάζ 03 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ισχυρός σεισμός 5,8 βαθμών στον θαλάσσιο χώρο βόρεια της Ρόδου – Μία νεκρή στην Τουρκία

Σεισμική δόνηση 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που χαρακτηρίζεται «πολύ ισχυρή», καταγράφτηκε κατά τη διάρκεια…

Ρεπορτάζ 02 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Απόσυρση του ΠΔ για τους όρους δόμησης σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων ζητά ο δήμος Πλατανιά και οι παραγωγικοί φορείς της περιοχής

Ειδική δημόσια συνεδρίαση πραγματοποίησε το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Παλ Συμβουλίου Πλατανιάς με θέμα το…