Άρθρο Localit 24 Σεπτεμβρίου, 2015

Τροποποιήσεις σε προγράμματα διασυνοριακής συνεργασίας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού

?????????????Τη δυνατότητα αξιοποίησης και προσαρμογής των προγραμμάτων διασυνοριακής συνεργασίας και των στρατηγικών των μακροπεριφερειών για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης ανακοίνωσε η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Corina Crețu.
Η Επίτροπος αναφέρθηκε σε σειρά μέτρων που χρηματοδοτούνται ήδη από τα διαρθρωτικά ταμεία τονίζοντας ότι περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια ευρώ διατίθενται για έργα σχετικά με την κοινωνική ένταξη στην περίοδο 2014-2020. Κάλεσε δε τα κράτη μέλη να καταθέσουν τις προτάσεις τους για επενδύσεις που στοχευμένα χρειάζονται στον τομέα αυτό καθώς, όπως επισήμανε, πιθανά να μην ήταν προτεραιότητές τους όταν αρχικά σχεδιάζονταν τα Επιχειρησιακά τους Προγράμματα.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η Επίτροπος: «Καλώ τα κράτη μέλη να επικοινωνήσουν άμεσα με την Επιτροπή. Είμαστε απολύτως ανοιχτοί σε αλλαγές των προγραμμάτων ώστε να αναταποκριθούν στις νέες ανάγκες».
Υπενθυμίζεται ότι η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας με ψήφισμά της στις 4 Σεπτεμβρίου στη Μυτιλήνη καλούσε την Επιτροπή μεταξύ άλλων «να εξετάσει την τροποποίηση των προτεραιοτήτων των διαπεριφερειακών και διασυνοριακών προγραμμάτων και την ένταξη σε αυτές του μεταναστευτικού προβλήματος και της ενσωμάτωσης των μεταναστών», θέση που είχαν επαναλάβει κατά τη συνάντησή τους (21 Σεπτεμβρίου) με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γιούνκερ ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ, κ. Κώστας Αγοραστός και η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 26 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο Αττικής: Ξεκινά ο Β΄βάθμιος προσεισμικός έλεγχος σε σχολεία και δημοτικά κτίρια

Δευτεροβάθμιος προσεισμικός έλεγχος ξεκινά σε σχολεία και δημοτικά κτίρια του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Ο δήμαρχος…

Ρεπορτάζ 26 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελφοί: Επανεκίνηση εργασιών για τη μετατροπή του σχολείου της Κοινότητας Αγ. Γεωργίου σε Πολιτιστικό Πολυχώρο

Υπεγράφη η σύμβαση και ξεκινούν εκ νέου οι εργασίες για τη συνέχιση του έργου μετατροπής…

Ρεπορτάζ 26 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μεγάλη αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών στους ορυζώνες της Θεσσαλονίκης και της Ημαθίας

Μεγάλη αύξηση του πληθυσμού των ακμαίων κουνουπιών στις περιοχές των ορυζώνων της Θεσσαλονίκης και της…