Άρθρο Localit 23 Σεπτεμβρίου, 2015

Εγκρίθηκε η αναθεώρηση του νέου ΠΕΣΔΑ Αττικής από την Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης

απορρρίμματαΕγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία το κείμενο αναθεώρησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων Αττικής (ΠΕΣΔΑ) από την Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης, το οποίο απαρτίζεται από τους 66 δημάρχους της Περιφέρειας, εκπροσώπους 18 φορέων και 28 πολίτες.
Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου, «η ενεργή συμμετοχή, τόσο στη διαβούλευση για τη διαμόρφωση των πολιτικών, όσο και στην υλοποίηση, αποτελεί όρο για την ευόδωση των στόχων του νέου σχεδιασμού που εστιάζει στο τοπικό επίπεδο, τη μικρή κλίμακα και τις ήπιες τεχνικές. Αν το προηγούμενο συγκεντρωτικό και φιλο-εργολαβικό μοντέλο μπορούσε ίσως να εφαρμοστεί «από τα πάνω», αυτή η προσπάθεια που ξεκινήσει ως Περιφερειακή Αρχή για την αναθεώρηση του σχεδιασμού βάζει στο επίκεντρο τους Δήμους, τις τοπικές κοινωνίες και την κοινωνία των πολιτών».
Ο Σταύρος Ιατρού, εκ μέρους της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ, τόνισε ότι «η διαβούλευση συνεχίζεται και έτσι ο ΠΕΣΔΑ θα είναι σε διαδικασίας διαρκούς αναθεώρησης» και επεσήμανε ότι «για πρώτη φορά στο νέο ΠΕΣΔΑ, εκτός από τα αστικά απόβλητα, συμπεριελήφθησαν και άλλα, όπως τα βιομηχανικά απόβλητα» καθώς και ότι «η Εισήγηση που έχει υποβληθεί είναι απολύτως σύννομη, ακολουθεί το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων και προσαρμόζεται σε όλες τις Οδηγίες που έχουν δοθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Ακόμη, ο κ. Ιατρού, εξηγώντας τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την τελική έγκριση του νέου ΠΕΣΔΑ, επεσήμανε ότι μετά την έγκριση της μελέτης από την Επιτροπή Διαβούλευσης, την τελική απόφαση θα λάβει το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Στη συνέχεια θα επιστραφεί στον ΕΔΣΝΑ για υλοποίηση και όλοι οι Δήμοι θα είναι υποχρεωμένοι να υλοποιήσουν τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης που θα ολοκληρωθούν μετά και την ενσωμάτωση των παρατηρήσεων – διευκρινίσεων που έχουν υποβάλει οι Δήμοι και επεξεργάζεται η Ομάδα του ΕΔΣΝΑ.
Μετά από ψηφοφορία το κείμενο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με τρία λευκά και καμία αρνητική ψήφο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαρωτικές αλλαγές στη Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας

Σε αλλαγή του συνόλου της διοίκησης της Δημοτικής Αστυνομίας και των Δημοτικών Αστυνομικών τμημάτων προχώρησε…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατερίνη: Την προσοχή των πολιτών για απόπειρα απάτης εφιστά ο Δήμος

Ο Δήμος Κατερίνης γνωστοποιεί, ότι τις τελευταίες ημέρες γίνεται προσπάθεια από επιτήδειους για απόσπαση χρηματικών…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χανιά: Αναβιώνει για 3η χρονιά η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου

Το μουσικοχορευτικό δρώμενο της Παραδοσιακής Στράτας του Δήμου Χανίων αναβιώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά και…