Άρθρο Localit 19 Σεπτεμβρίου, 2015

ΥΠΕΣΔΑ: Οι δήμοι υποχρεωμένοι να αφαιρούν αφίσες και πανώ

afisokolisiΣτην υποχρέωση των δήμων και των αρμοδίων υπηρεσιών τους να προχωρούν στην άµεση καθαίρεση των αεροπανώ και πανώ, την αποκόλληση των γιγαντοαφισών, αφισών, φωτογραφιών κ.λπ., την αποσυναρµολόγηση των πρόσκαιρων κατασκευών και τον καθαρισµό από χρωστικές ουσίες των εξωτερικών χώρων, αναφέρεται σημερινή διευκρινιστική εγκύκλιος που εκδόθηκε από το ΥΠΕΣΔΑ.

Όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο σχετικό έγγραφο, με αφορμή ερωτήματα το υπουργείο διευκρινίζει ότι η µη τήρηση από τους δηµάρχους της ανωτέρω υποχρέωσης και υπό την προϋπόθεση ότι προηγήθηκε έγγραφη ενηµέρωσή τους από την Επιτροπή Ελέγχου των ∆ηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης συνιστά ποινικό αδίκηµα, που τιµωρείται µε ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι µηνών.

Από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο προκύπτει σαφώς ότι, δεν είναι επιτρεπτή η ανάρτηση ή επικόλληση αφισών, πανώ κ.λ.π. για τα πολιτικά κόµµατα και συνασπισµούς κοµµάτων σε άλλους χώρους εκτός εκείνων που έχουν διατεθεί από τους οικείους δήµους για το σκοπό αυτό.

Τυχόν παράβαση της σχετικής απαγόρευσης, σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 24 παρ.8 του νόµου αυτού, επισύρει πρόστιµο ίσο µε το 5% της τελευταίας, κάθε φορά, καταβληθείσας προς το κόµµα ή το συνασπισµό τακτικής χρηµατοδότησης ή µε πρόστιµο µέχρι δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ, αν πρόκειται για κόµµα ή συνασπισµό που δεν λαµβάνει κρατική χρηµατοδότηση.

Επίσης, από τα προεκτεθέντα προκύπτει ότι η ανάρτηση ή επικόλληση αφισών, πανώ κ.λ.π δεν είναι επιτρεπτή ούτε για τους υποψήφιους βουλευτές και για τυχόν παράβαση επιβάλλεται στον υποψήφιο βουλευτή, πρόστιµο µέχρι του ύψους της ετήσιας βουλευτικής αποζηµίωσης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 26 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο Αττικής: Ξεκινά ο Β΄βάθμιος προσεισμικός έλεγχος σε σχολεία και δημοτικά κτίρια

Δευτεροβάθμιος προσεισμικός έλεγχος ξεκινά σε σχολεία και δημοτικά κτίρια του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Ο δήμαρχος…

Ρεπορτάζ 26 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελφοί: Επανεκίνηση εργασιών για τη μετατροπή του σχολείου της Κοινότητας Αγ. Γεωργίου σε Πολιτιστικό Πολυχώρο

Υπεγράφη η σύμβαση και ξεκινούν εκ νέου οι εργασίες για τη συνέχιση του έργου μετατροπής…

Ρεπορτάζ 26 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μεγάλη αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών στους ορυζώνες της Θεσσαλονίκης και της Ημαθίας

Μεγάλη αύξηση του πληθυσμού των ακμαίων κουνουπιών στις περιοχές των ορυζώνων της Θεσσαλονίκης και της…