Άρθρο Localit 14 Σεπτεμβρίου, 2015

ΚΕΔΕ: Συγκέντρωση φαρμάκων για παραμεθόριες περιοχές

Γ. Πατούλης συγκέντρωση φαρμάκωνΜια μεγάλη ποσότητα φαρμάκων,  συγκεντρώθηκε σε φιλανθρωπικό αγώνα ποδοσφαίρου, χθες  Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του γηπέδου Χολαργού, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, στο πλαίσιο  στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Η εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και το δήμαρχο Παπάγου Η. Αποστολόπουλο.

Ο αγώνας ποδοσφαίρου, διεξήχθη μεταξύ της Μεικτής Ομάδας Ποδοσφαίρου Νοσοκομείων Αττικής και της Μεικτής Ομάδας Ποδοσφαίρου Ιατρών Αττικής, με τη συμμετοχή της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου «ΑΡΗΣ Χολαργού» και της Σχολής Χορού “Play and Fly” και τη χορηγία των «120 Ενωμένων Εργοστασίων» και του αθλητικού κέντρου «Soccer Παπάγου».

Φαρμακευτικό υλικό προσέφεραν τα νοσοκομεία «Αλεξάνδρα», Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», «Σωτηρία», η φαρμακευτική εταιρία «MEDI TRANS – ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ Χ. & ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ Μ. ΟΕ», ενώ συγκινητική ήταν η προσφορά φαρμάκων από απλούς πολίτες.

Η μεγάλη ποσότητα φαρμάκων που συγκεντρώθηκε θα διατεθεί σύντομα σε παραμεθόριες περιοχές.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Μεικτή Ομάδα Ποδοσφαίρου Νοσοκομείων Αττικής βράβευσε τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη για την κοινωνική του προσφορά  σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες σ΄ όλη τη χώρα σαν γιατρό και σαν άνθρωπο. Τη βράβευση έκανε ο διοικητής του νοσοκομείου «Σωτηρία»,  Μ. Παπασταματίου.

Την οργάνωση, συντονισμό και παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η Χρ. Γαλανοπούλου, υπεύθυνη του αυτοτελούς Γραφείου Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης δήλωσε αμέσως μετά την εκδήλωση τα εξής:

Η ΚΕΔΕ, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει για την αντιμετώπιση των κοινωνικών συνεπειών της κρίσης, συνεχίζει να συμπαραστέκεται με κάθε τρόπο στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται στις παραμεθόριες περιοχές. Η σημερινή μας εκδήλωση είχε σκοπό τη συγκέντρωση φαρμάκων για συνανθρώπους μας  που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας και έχουν ελλιπή πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, όταν το έχουν ανάγκη. Καταφέραμε και συγκεντρώσαμε μια αρκετά μεγάλη ποσότητα φαρμάκων  και θα φροντίσουμε να φτάσουν σύντομα στον προορισμό τους. Άλλωστε για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως ο εγγύτερος στον πολίτη θεσμός, είναι επιβεβλημένο να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών, γι αυτό και θα συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια όσο υπάρχουν ανάγκες.

Ο Δήμος  Μεγαρέων στέλνει ιατροφαρμακευτικό υλικό στο δήμο Λέσβου

Εξάλλου,  στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη, για συγκέντρωση ιατροφαρμακευτικού υλικού και έμπρακτη υλικοτεχνική βοήθεια.ποσότητα φαρμάκων,  ο Δήμος Μεγαρέων, συγκέντρωσε  ποσότητα φαρμάκων, στο Δήμο Λέσβου.

Συγκεκριμένα ο δήμος Λέσβου διέθεσε φάρμακα που έχουν συγκεντρωθεί με την προσφορά πολιτών στο Δημοτικό Κοινωνικό Φαρμακείο ως ελάχιστη δράση αλληλεγγύης και συμπαράστασης για την αντιμετώπιση επειγόντων και μεγάλων αναγκών λόγω της μεγάλης εισροής προσφύγων.

Σημειώνεται ότι ο Γ. Πατούλης με επιστολή του προς όλους τους δημάρχους, ζητά να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη της Αυτοδιοίκησης στο δήμο Λέσβου με τη παροχή της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής. Σύμφωνα με τις ανάγκες που έχουν καταγραφεί ο δήμος χρειάζεται άμεσα μηχανήματα καθαριότητας, όπως απορριμματοφόρα, σάρωθρα, κάδους, βυτία, κ.α.. Επιπλέον καταγράφονται σημαντικές ελλείψεις  ιατροφαρμακευτικού υλικού στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της  ΚΕΔΕ, με αφορμή τη σχετική πρωτοβουλία «η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται για άλλη μια φορά δείξει  την αλληλεγγύη της και να αποδείξει ότι το πρόβλημα του ενός, είναι πρόβλημα όλων μας. Η αλληλεγγύη μας δεν περιορίζεται μόνο στη περίπτωση του δήμου Λέσβου, διαβεβαιώνω κάθε συνάδελφο που έχει ανάγκη ότι θα είμαστε δίπλα του».

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατερίνη: Την προσοχή των πολιτών για απόπειρα απάτης εφιστά ο Δήμος

Ο Δήμος Κατερίνης γνωστοποιεί, ότι τις τελευταίες ημέρες γίνεται προσπάθεια από επιτήδειους για απόσπαση χρηματικών…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χανιά: Αναβιώνει για 3η χρονιά η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου

Το μουσικοχορευτικό δρώμενο της Παραδοσιακής Στράτας του Δήμου Χανίων αναβιώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά και…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έτοιμη η μελέτη για το rebranding της Ρόδου από τον Δήμο

Στον στρατηγικό επαναπροσδιορισμό του brand name της Ρόδου, προχωρά η νέα δημοτική αρχή με σκοπό…