Άρθρο Localit 12 Σεπτεμβρίου, 2015

Στο πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας μεταφέρονται πιστώσεις για συντήρηση οδικού δικτύου

ανθρωπιστική κρίσηΟι πιστώσεις για τν κάλυψη επενδυτικών δαπανών και δαπανών βελτίωσης, συντήρησης και αποκατάστασης οδικού δικτύου των Περιφερειών της χώρας μεταφέρονται για την κάλυψη μέρους της δαπάνης του προγράμματος ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ειδικότερα σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών:

Με τις διατάξεις του νόµου 4320/2015 (29 Α΄), θεσπίζονται µεταξύ άλλων µέτρα αντιµετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, η δαπάνη των οποίων προβλέφθηκε να καλυφθεί από την εξοικονόµηση πόρων του Κρατικού Προϋπολογισµού.

Στο πλαίσιο διασφάλισης δηµοσιονοµικής ουδετερότητας για την υλοποίηση του προγράµµατος ανθρωπιστικής βοήθειας, µέρος της δαπάνης προβλέφθηκε να καλυφθεί από την ειδική επιχορήγηση που αποδίδεται στις περιφέρειες της χώρας ως ενίσχυση των Κ.Α.Π. Β΄ βαθµού.

Για το σκοπό αυτό µε την υπ΄αριθµ. 2/39834/15.06.2015 Απόφαση του Υπουργού Οικονοµικών έγινε η µεταφορά των σχετικών πιστώσεων από Ειδικό Φορέα του Υπουργείου Εσωτερικών και ∆ιοικητικής Ανασυγκρότησης, σε Ειδικό Φορέα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Ως εκ τούτου και όπως µας ενηµέρωσε η αρµόδια ∆/νση Οικ. Και Αναπτυξιακής Πολιτικής του Υπουργείου µας, δεν θα αποδοθούν στις οι πιστώσεις που είχαν προβλεφθεί να εγγραφούν στους προϋπολογισµούς των περιφερειών, ως έσοδο για κάλυψη επενδυτικών δαπανών και δαπανών βελτίωσης, συντήρησης και αποκατάστασης οδικού δικτύου, µε την υπ΄αριθµ. 29531/25.07.2014 ΚΥΑ κατάρτισης και υποβολής προϋπολογισµού των περιφερειών, οικονοµικού έτους 2015.

Κατόπιν των ανωτέρω στους προϋπολογισµούς των περιφερειών τρέχοντος οικονοµικού έτους και στον σχετικό ΚΑΕ που αφορά την κάλυψη επενδυτικών δαπανών και δαπανών βελτίωσης, συντήρησης και αποκατάστασης οδικού δικτύου, δεν πρέπει να εµφανίζεται εγγραφή σχετικής πίστωσης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατερίνη: Την προσοχή των πολιτών για απόπειρα απάτης εφιστά ο Δήμος

Ο Δήμος Κατερίνης γνωστοποιεί, ότι τις τελευταίες ημέρες γίνεται προσπάθεια από επιτήδειους για απόσπαση χρηματικών…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χανιά: Αναβιώνει για 3η χρονιά η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου

Το μουσικοχορευτικό δρώμενο της Παραδοσιακής Στράτας του Δήμου Χανίων αναβιώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά και…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έτοιμη η μελέτη για το rebranding της Ρόδου από τον Δήμο

Στον στρατηγικό επαναπροσδιορισμό του brand name της Ρόδου, προχωρά η νέα δημοτική αρχή με σκοπό…