Άρθρο Localit 08 Σεπτεμβρίου, 2015

Αδελφοποίηση των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. που βρίσκονται στον άξονα της Εγνατίας Οδού

ΔΗΠΕΘΕΕνώνουν τις δυνάμεις τους για να ανταπεξέλθουν όχι μόνο στις οικονομικές δυσκολίες αλλά και στην αποστολή τους τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα που βρίσκονται στον άξονα της Εγνατίας Οδού.
Η πρώτη συνάντηση των προέδρων των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Καβάλα, μετά από πρωτοβουλία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας.

Στη συνάντηση που είχε στόχο τη γνωριμία και τη μελλοντική συνεργασία τους, παρευρέθηκαν οι πρόεδροι των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας Μαρία Καραβία, Κομοτηνής Σοφία Μενεσελίδου, Σερρών Σοφία Μπιτσίδου, Βέροιας Νικόλαος Μαυροκεφαλίδης, Κοζάνης Μελίνα Ηλικίδου, και Ιωαννίνων Αλέκα Βακαλοπούλου.
Ακολούθησε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στη διάρκεια της οποίας κατατέθηκαν αρχικά, οι προβληματισμοί για την πορεία των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Επισμάνθηκε η ελλιπής χρηματοδότηση και η έλλειψη μόνιμου προσωπικού που δυσχεραίνουν τη λειτουργία των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.
Στη συνέχεια συζητήθηκαν προτάσεις συνεργασίας και φιλοξενίας θιάσων από άλλες πόλεις με στόχο την καλλιτεχνική, πολιτισμική, ιστορική και τουριστική ανάδειξη του άξονα της Εγνατίας Οδού, από Ηγουμενίτσα μέχρι Αλεξανδρούπολη ή και Κωνσταντινούπολη, μέσα από την τήρηση ενός πρωτοκόλλου συνεργασίας των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. που συνδέονται μέσω της Εγνατίας Οδού.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 03 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καταργείται το Τέλος Χαρτοσήμου σε περισσότερες από 600 συναλλαγές

Την κατάργηση του Τέλους Χαρτοσήμου για πάνω από 600 συναλλαγές και την αντικατάστασή του από…

Ρεπορτάζ 03 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ιωάννινα: Με 55 κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα ενισχύεται η μικροκινητικότητα στον Δήμο

Εγκρίθηκε από τη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών, η μελέτη εφαρμογής του έργου προμήθειας και…

Ρεπορτάζ 03 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα στοιχεία στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας

Το υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνει την εγγραφή τεσσάρων νέων στοιχείων άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, στο Εθνικό Ευρετήριο…